Följ Mitsubishi Motors Sverige

Växjö ska bli grönare med Mitsubishi

Pressmeddelande   •   Apr 22, 2010 13:04 CEST

Fredag den 23 april inviger McDonald’s sin första laddstolpe i Växjö och den andra totalt i Sverige. För att försvara positionen som Europas grönaste stad har Växjö kommun tecknat en avsikts­förklaring om att köpa 40 elbilar från Mitsubishi. Dessutom sätter kommunen upp sex laddstolpar under året. Mitsubishis elbil, i-MiEV, är den första fyrsitsiga elbilen som serietillverkas i större skala.

– Många kommuner och statliga organisationer är intresserade av våra elbilar och flera har också skrivit avsiktsförklaringar om att köpa dem. Först ut är Växjö kommun, som hittills också har beställt flest bilar. Eftersom infrastrukturen är en avgörande fråga för att öka intresset för elbilar i Sverige, ställer vi gärna upp för kommuner som satsar på en grönare framtid, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi Motors i Sverige.

Invigningen av dagens laddstolpe är den första av sex som kommer att sättas upp runt om i Växjö kommun. Innan sommaren kommer det att finnas laddstolpar vid två stormarknader, Ica Maxi och City Gross, ett hyreshus, en arbetsplats (Växjö kommun), Stortorget och vid en restaurang (McDonald’s). De utvalda platserna representerar ett tvärsnitt av var det kommer att finnas laddstolpar i framtiden.

Program
Invigningen äger rum på McDonald’s Norremark, Norremarksvägen 4 i Växjö.
13:00 Lunch
13:30 Kommunalrådet Gunnar Elm inviger laddstolpen
Deltar gör också representanter för Växjö Energi, McDonald’s, Bixia, Miljöfordon Syd och Mitsubishi.

För anmälan till invigningen, kontakta Anders Erngren, anders.erngren@mitsubishimotors.se eller 070-265 86 42.

– Mitsubishi har aldrig haft ett så starkt utbud av miljöbilar som vi har nu, med elbilen i-MiEV på topp. Vi stödjer gärna kommunens satsning på laddstolpar för att bidra till en bättre lokalmiljö, säger Jens Bergström vd för Kjell Bergströms Bil.

Från och med fredag den 23:e april kan elbilsägare ladda sina elbilar hos McDonald’s i Växjö. McDonald’s första laddstolpe finns på företagets restaurang i Lindvreten i Skärholmen/ Stockholm.

I-MiEV är den första fyrsitsiga elbilen som serietillverkas i större skala. Den drivs enbart av el genom lithium-jonbatterier. Bilen är nästan ljudlös och kan köras upp till cirka 14 mil på en laddning. Toppfart är 130 kilometer i timmen. I-MiEV började säljas i Japan under förra sommaren och kommer till Sverige i början av 2011.

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors säljs i Sverige via SC Auto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. SC Auto Sweden AB har 29 anställda och ett nätverk av 70 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Anders Erngren, PR/Information, Mitsubishi Motors/SC Auto Sweden AB
08-474 54 42, 070-265 86 42 eller anders.erngren@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument