Följ Mitsubishi Motors Sverige

Världspremiär för nya Mitsubishi Outlander

Pressmeddelande   •   Feb 09, 2012 11:17 CET

På bilsalongen i Genève, som äger rum i början av mars, visar Mitsubishi nya Outlander för första gången. En helt ny mellanstor crossover, med nytt designspråk, nya säkerhets-system och speciella körprogram för miljövänligare bil-körning. Det är tredje generationens Outlander och den planeras komma till Sverige och Europa direkt efter sommaren.

– Nya Outlander blir en vassare och efterlängtad uppföljare till dagens populära modell. Med sina stora innerutrymmen och ett bagageutrymme som är lika stort som en större kombibil passar den perfekt för den svenska marknaden, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi Motors i Sverige.

Nya säkerhetssystem
Ur säkerhetssynpunkt kommer nya Outlander att vara utrustad med ett nytt bromsassistans-system (Forward Collision Mitigation System), varningssystem vid filbyte (Lane Departure Warning System) och aktiv farthållare (Active Cruise Control).

Bilarna är också utrustade med ett automatiskt start- och stopp-system (Auto Stop & Go), som automatiskt slår av motorn vid tillfälliga stopp samt ett nytt system med olika körprogram för miljövänligare bilkörning (Eco-friendly Driving System).

Till en början finns två motoralternativ, en 2,0-liters bensinmotor (MIVEC) och en 2,2-liters dieselmotor (MIVEC).

Outlander som laddhybrid kommer 2013
I början av 2013 kommer Outlander även som laddhybrid. Räckvidden, om bilen körs kombinerat med el och bensin, planeras bli 80 mil och målet är att bilen ska ha ett deklarerat koldioxidutsläpp på mindre än 50 gram per kilometer. Räckvidden om bilen endast körs på el blir cirka 50 kilometer.

Sveriges längsta bilgaranti
Mitsubishi har åtta års garanti på alla personbilar som säljs i Sverige. Det är Sveriges längsta garanti vid köp av en ny bil och ger bilköparna fler bekymmersfria mil, ett tryggare köp och bättre andrahandsvärde. Garantin följer bilen i åtta år eller upp till 15 000 mil och gäller för alla Mitsubishis personbilar.

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 31 anställda och ett nätverk av 70 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Thomas Holm, vd, Mitsubishi Motors Sverige, 070-348 16 10
Lotta Thulin, PR/Information, Mitsubishi Motors Sverige
08-474 54 51, 070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument