Följ Mitsubishi Motors Sverige

Tyst bil får ljudlig nyhet

Pressmeddelande   •   Nov 07, 2011 13:15 CET

Mitsubishi uppgraderar sin elbil, i-MiEV, med en mer påkostad inredning, fjärrstyrd klimatanläggning och fjärr­styrd laddning. Nytt är också att den annars nästan helt tysta bilen ger ifrån sig ett ljud för att uppmärksamma fotgängare. Nyheterna finns i de bilar som börjar levereras i början av 2012.
I-MiEV har också utsetts till en av finalisterna i den amerikanska utmärkelsen ”Green Car of the Year”.
Mitsubishi i-MiEV är den första fyrsitsiga elbilen som serietillverkas i större skala.

– Nu laddar vi upp med en ny utvecklad version av i-MiEV, där man både kan fjärrstyra laddningen och vilken temperatur man vill ha i bilen innan man ska köra. Tillsammans med de goda erfarenheter från alla som provkört våra elbilar i Sverige och att vi blivit utvalda i elbilsupphandlingen ser vi med spänning fram mot nästa år, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi Motors i Sverige.

Elbilen får ljud
Eftersom elbilen är nästintill ljudlös vid körning, utrustas den nu med ett akustiskt varningsljud, som gör att fotgängare lättare ska uppmärksamma bilen. Systemet heter AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System) och aktiveras i hastigheter upp till35 kilometeri timmen.

Fjärrkontroll styr klimatanläggning och laddning
Med i-MiEV:s nya fjärrstyrningssystem kan klimatanläggningen startas redan när bilen laddas, vilket ger en behagligare kupétemperatur och sparar el till körningen. Luftkonditioneringen och kupévärmen kan både sättas på och stängas av via fjärrkontrollen. Genom en programmerbar timer går det också att styra laddningen, så batteriet kan laddas när elen är som billigast. På fjärr­kontrollen finns också en batterinivåindikator.

Förutom fjärrstyrningssystemet är nya i-MiEV utrustad med en ny interiör, ny instrument­panel, ny klädsel, integrerad cd/radio med USB-ingång och eluppvärmt passagerarsäte.

Ur säkerhetssynpunkt är i-MiEV utrustad med det mesta, som krockkuddar fram, sidokrockkuddar, sidokrockgardiner, bältespåminnare fram och bak, antisladd och antispinnsystem, panikbromsassistans och ABS-bromsar.

Mer information finns också i i-MiEV:s nya Ipad-app: http://itunes.apple.com/us/app/i-miev-catalog/id438378165

Finalist i ”Green Car of the Year”
Mitsubishi i-MiEV har utsetts till en av de fem finalisterna i ”Green Car of the Year”. Vinnaren presenteras vid Los Angeles Auto Show den 17 november. Dessutom har Mitsubishi i-MiEV valts ut som en av sex personbilar i Stockholm stads och Vattenfalls elbilsupphandling. Av de elbilar som hittills sålts i Sverige under 2011 är nästan hälften Mitsubishi i‑MiEV.

Sveriges längsta bilgaranti
Mitsubishi har åtta års garanti på alla personbilar som säljs i Sverige. Det är Sveriges längsta garanti vid köp av en ny bil och ger bilköparna fler bekymmersfria mil, ett tryggare köp och bättre andrahandsvärde. Garantin följer bilen i åtta år eller upp till 15 000 mil och gäller för alla Mitsubishis personbilar, förutom de som används i yrkestrafik.

Fakta om i-MiEV
I-MiEV är den första fyrsitsiga elbilen som serietillverkas i större skala. Den drivs enbart av el genom lithium-jonbatterier. Bilen är nästan ljudlös och kan köras upp till cirka 15 mil på en laddning. Elmotorn har 67 hästkrafter och bilens toppfart är130 kilometeri timmen.

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 31 anställda och ett nätverk av 70 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Lotta Thulin, PR/Information, Mitsubishi Motors Sverige
08-474 54 51, 070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

Anders Erngren, produktchef, Mitsubishi Motors Sverige
08-474 54 42, 070-265 86 42 eller anders.erngren@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument