Följ Mitsubishi Motors Sverige

Stockholms första elbilar invigda

Pressmeddelande   •   Apr 29, 2011 13:38 CEST

Stockholms stadsmiljöborgarråd, Per Ankersjö (C), invigde i går, torsdag den 28 april, stadens tre första elbilar, av märket Mitsubishi i-MiEV, vid en ceremoni utanför Stockholms stadshus. Mitsubishis elbil är den första fyrsitsiga elbilen som serietillverkas i större skala.

I solskenet, vid vattnet intill Stockholms stadshus stod, tre färgglada elbilar av märket Mitsubishi i‑MiEV gömda under röda täcken. Avtäckningsceremonin, som inleddes av Per Ankersjö, var en symbolisk start för Stockholms stads nya satsning på elbilar.

– Nu går startskottet för vår storsatsning för elbilar. Stockholms stad har höga miljömål och en stor del av utmaningen är att få ner utsläppen från bilarna. Det gäller att få till ännu bättre bilar så att vi kan fortsätta att vara den ledande miljöbilsstaden, säger stadsmiljöborgarrådet Per Ankersjö (C).

De tre elbilarna ska köras av Stockholm Parkering, hemtjänsten i Rinkeby-Kista och av miljöförvaltningen. Ambitionen är att staden successivt ska öka andelen elbilar i sin egen fordonspark. Målet är tjugo nya elbilar per år.

 – Tack vare våra elbilar kan vi bidra till en förbättrad miljö i Stockholm. Nu hoppas vi på fler incitament från regeringens sida som stödjer elbilarna och dess framtid, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi Motors i Sverige.

I höst ska elbilsupphandlingen vara klar. Den kan komma att omfatta närmare 6 000 elbilar, i Stockholm och runt om i landet. Då kommer elbilsinvesteringarna att ta fart ännu mer, spår stadsmiljöborgarrådet Per Ankersjö (C).

 Fakta om i-MiEV
I-MiEV är den första fyrsitsiga elbilen som serietillverkas i större skala. Den drivs enbart av el genom lithium-jonbatterier. Bilen är nästan ljudlös och kan köras upp till cirka 15 mil på en laddning. Elmotorn har 67 hästkrafter och bilens toppfart är130 kilometeri timmen.

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via SC Auto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. SC Auto Sweden AB har 31 anställda och ett nätverk av 70 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Lotta Thulin, PR/Information, Mitsubishi Motors Sverige
08-474 54 51, 070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

 

Bifogade filer

Word-dokument