Följ Mitsubishi Motors Sverige

Renata Chlumska reser med Mitsubishi

Pressmeddelande   •   Nov 22, 2012 07:00 CET

Mitsubishi inleder ett samarbete med äventyraren Renata Chlumska. Hon ska bidra till att förstärka Mitsubishis varumärke och företagets position, med bilar som är byggda för alla äventyr varje dag. Till en början ska hon vara med i webbkampanjer, blogga för Mitsubishi, inspirera företagets återförsäljare, medverka i kundtidningen samt delta i de lokala återförsäljarnas marknadsaktiviteter.

– Äventyr handlar inte bara om att bestiga Mount Everest. Utan också om att klara av alla utmaningar dagarna där emellan. Mitsubishis nya Outlander passar för mina vardags­utmaningar, som att både få plats med alla tre barnen och äventyrspackning samtidigt. Fyrhjulsdriften ökar också säkerheten och ger bättre väghållning, speciellt under vintern. Jag har alltid prioriterat säkerhet, men med barn blir det om möjligt ännu viktigare. Dessutom är bilen komfortabel, säger äventyraren Renata Chlumska.

Tillsammans med Mitsubishi ska Renata Chlumska hjälpa till att tydliggöra Mitsubishis nya position, som en bil byggd för aktiva svenska familjer som gör deras vardagsäventyr lite roligare.

– Genom vårt nya samarbete med Renata vill vi stärka vår profil, inspirera våra kunder och visa att våra bilar passar både för små och stora äventyr, säger Niclas Larsered, marknadschef för Mitsubishi Motors Sverige.

Första svenska kvinna i rymden
Nästa större projekt som Renata arbetar med är en rymdresa med Virgin Galactic. Om ett par år hoppas hon bli första svenska kvinna i rymden. Just nu pågår träning och förberedelser för fullt. Hon deltar bland annat i utvecklingen av ett helt nytt rymdträningsprogram.

– Samarbetet med Mitsubishi är det första av den här typen för mig. Det känns både genomtänkt, långsiktigt och i linje med mina behov och värderingar. I framtiden kanske vi gör en expedition tillsammans. Vem vet?, säger Renata Chlumska.

Renata Chlumska är en Sveriges främsta äventyrare och bergsbestigare. År 2009 besteg hon som första svenska kvinna Mount Everest. Under 2005 och 2006 genomförde hon en 439 dagar lång expedition som kallades Around America Adventure. Hon var då först i världen med att ta sig runt Nordamerikas gränser i kajak, på cykel och med inlines, en sträcka på totalt 1 820 mil. År 2007 utsågs hon till Årets äventyrare. Renata var Göran Kropps fästmö när han omkom i en olycka för tio år sedan. I dag arbetar hon med att hålla föredrag, planera expeditioner och andra nya projekt.

Fakta om Mitsubishi Motors
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 31 anställda och ett nätverk av 79 återförsäljare och 110 serviceverkstäder runt om i Sverige. Mer information finns på www.mitsubishimotors.se och på www.mitsubishibloggen.se

För mer information, kontakta gärna:
Niclas Larsered, marknadschef, Mitsubishi Motors Sverige
070-624 54 11 eller niclas.larsered@mitsubishimotors.se
Lotta Thulin, PR- och informationsansvarig, Mitsubishi Motors Sverige
070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument