Följ Mitsubishi Motors Sverige

Rekordintresse för mountainbike

Pressmeddelande   •   Aug 12, 2011 11:07 CEST

Mitsubishis satsning på cykelsporten har visat sig vara ett lyckokast. Alla de fyra första tävlingarna i Lång­loppscupen i mountainbikecykling, Mitsubishi MTB Challenge, har slagit deltagarrekord och ökat med upp till 30 procent jämfört med förra året.
I morgon, lördag, äger Cykelvasan rum med fler än dubbelt så många deltagare som förra året. Totalt har över 8 000 personer anmält sig till årets upplaga.

 I Mitsubishis ”stall”, under Cykelvasan, ingår några av Mitsubishis återförsäl­jare samt personal från företagets svenska huvudkontor.

– Det stora intresset för Cykelvasan är en del av förklaringen till att antal deltagare i Långloppscupen har slagit rekord. Men jag vill också framhäva att samarbetet med Mitsubishi starkt har bidragit till det ökade intresset. Mitsubishi har verkligen aktiverat sitt engagemang och redan gett sporten viktig exponering för nya målgrupper, säger Lasse Strand, samordnare och marknadsansvarig för Långloppscupen, Mitsubishi MTB Challenge.

Kombinationen av att cykling blir allt populärare och att många av Mitsubishis kunder har en aktiv livsstil är grunden till företagets samarbete med Sweden Mountainbike.

Allt fler svenskar sadlar om till mountainbike
– Rekorddeltagandet i årets mountainbike-tävlingar slår våra högt ställda förväntningar. Att vara med och bidra till att fler svenskar får upp ögonen för mountainbikecykling och på sikt kanske en hälsosammare livsstil är en del av vår målsättning. Men vi börjar internt på Mitsubishi och är själva med och cyklar, säger Niclas Larsered, marknadschef på Mitsubishi Motors Sverige, som står på startlinjen i Cykelvasan nu på lördag.

Intresset för cykelsport är just nu hetare än någonsin och branschen presenterar rekordsiffror. Mest växer mountainbikesporten, både bland motionärer som väljer att tävla och bland utövare som nöjer sig med ”trivselcykling”.

– Det finns många anledningar till att cykelsporten nu växer i alla riktningar. Cykelpendlan­det har ökat radikalt, både av miljö- och ekonomiska skäl samt att fler inser det enkla sambandet mellan daglig motion och förbättrad hälsa. Dessutom har tillverkarna utvecklat cyklar som gör det roligare att cykla, vilket är en förutsättning för att sporten i sin helhet ska få hängivna och entusiastiska anhängare, säger Andreas Danielsson, tidigare landslagscyklist.

Mitsubishi inledde tidigare i år samarbetet med Sweden Mountainbike, som driver den svenska Långloppscupen i mountainbikecykling. Partnerskapet innebär bland annat att cupen bytte namn till Mitsubishi MTB Challenge. Cupen består av sju deltävlingar runt om i Sverige och riktar sig både till motionärer och elitåkare.

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via SC Auto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. SC Auto Sweden AB har 31 anställda och ett nätverk av 70 åter­försäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige. www.mitsubishomotors.se

Fakta om Sweden Mountainbike
Sweden Mountainbike bedriver både egen verksamhet och samarbetar i olika uppdrag och projekt med målsättningen att utveckla svensk mountainbikesport på alla nivåer och på olika sätt. www.swedenmountainbike.se och www.langloppscupen.se

För mer information, kontakta gärna:
Lotta Thulin, PR/Information, Mitsubishi Motors Sverige
08-474 54 51, 070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

Lasse Strand, samordnare, Sweden Mountainbike och Mitsubishi MTB Challenge
070-545 25 07 eller lasse.strand@kadens.se

Bifogade filer

PDF-dokument