Följ Mitsubishi Motors Sverige

Ramona laddar för VM-rally i Argentina

Pressmeddelande   •   Apr 26, 2012 11:28 CEST

I natt kör Ramona Karlsson och hennes kartläsare Miriam Walfridsson den första etappen i deras andra VM-rally­tävling. Det blir karriärens svåraste utmaning hittills och en placering bland de fem bästa är målet. Första etappen i VM-cirkusens hårdaste deltävling startar klockan 01:00 svensk tid (20:00 lokal tid). Ramona och Miriam är Sveriges första kvinnliga ekipage som kör rally-VM någonsin.

– Argentina är det tuffaste rallyt av alla VM-deltävlingar och många brukar bryta. Det är också hårdare konkurrens här än i Mexiko, med både fler och bättre förare. Vi siktar på topp fem, men kommer vi i mål blir det förmodligen en bra placering, säger Ramona Karlsson, Sveriges främsta kvinnliga rallyförare.

Ramona och Miriam har de senaste dagarna laddat upp med rekognosering av olika etapper för att få en bra känsla inför starten och med att titta på filmer från de sträckor som ingår i rallyt.

– En av största skillnaderna jämfört med Sverige och Europa är att det är mycket sämre vägar och svårare förhållanden här. En sak som är avgörande är bra vägegenskaper. Det är därför som vi och de flesta andra förare i vår klass kör Mitsubishi Lancer Evolution, förutom att den går snabbast, säger Ramona Karlsson.

Det kvinnliga ekipagets första VM-deltävling i Mexiko startade bra och de låg på fjärde plats tills en sten slog sönder bromsarna.

 – Vi hade otur att stenen träffade just bromsarna och vi är besvikna att vi inte lyckade komma bättre än sexa totalt. I Argentina är vägarna ännu stenigare och sämre, så vi får köra mer taktiskt och hålla huvudet kallt, säger Ramona Karlsson.

Sveriges längsta bilgaranti
Mitsubishi har åtta års garanti på alla personbilar som säljs i Sverige. Det är Sveriges längsta garanti vid köp av en ny bil och ger bilköparna fler bekymmersfria mil, ett tryggare köp och bättre andrahandsvärde. Garantin följer bilen i åtta år eller upp till 15 000 mil och gäller för alla Mitsubishis personbilar. (Gäller inte Lancer Evolution.)

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 31 anställda och ett nätverk av 73 återförsäljare och 110 serviceverkstäder runt om i Sverige. Mer information finns på: www.mitsubishimotors.se

För mer information, kontakta gärna:
Lotta Thulin, PR- och informationsansvarig, Mitsubishi Motors<
070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument