Följ Mitsubishi Motors Sverige

Pris och Sverigepremiär officiellt på nya Mitsubishi L200

Pressmeddelande   •   Sep 13, 2019 08:15 CEST

Nya L200

För över 40 år sedan lanserade Mitsubishi Motors sin första lätta lastbil. Sedan dess har modellen sålts i mer än 4,7 miljoner exemplar över hela världen och fortfarande rullar 416 000 L200 bilar på de europeiska vägarna. Nya L200 som byggs i Thailand, har Sverigepremiär i november och nu är de svenska priserna klara.

Nya L200 har blivit säkrare vid stadskörning och på landsvägen. Exempelvis genom att pickupen fått en högre motorhuv, som gör det lättare att bedöma bilens yttre hörn, och lågt placerade vindrutetorkarna, som ger fri sikt framåt. Frontens nya design innebär också högre säkerhet för fotgängare.

Dessutom har den nya L200 flera nya säkerhetsfunktioner som är unika för segmentet och prisklassen:

  • Automatiskt kollisionsvarningssystem - autombroms (FCM) som med hjälp av en kamera och radar upptäcker fordon eller fotgängare framför bilen. Om systemet bedömer att det finns risk för en kollision så ljuder ett akustiskt larm och bilen bromsar automatiskt för att undvika en kollision eller begränsa skadorna vid en oundviklig kollision.
  • 360-gradersvy med fyra kameror som är placerade fram, bak och under ytterbackspeglarna ger en bild i fågelperspektiv av bilens närmaste omgivning. Föraren kan kontrollera döda vinklar såväl framåt som bakåt och åt sidorna. Backkameran visar en bild med rörliga stödlinjer som ger ytterligare hjälp åt föraren vid backning i exempelvis trånga utrymmen.
  • Döda-vinkeln-varning (BSW) och Filbytesvarning (LCA) som med hjälp av en radar monterad i bakre stötfångaren upptäcker fordon som närmar sig bakifrån i döda vinkeln. Om systemet upptäcker ett fordon så varnas föraren genom att en symbol tänds i respektive ytterbackspegel. Om föraren påbörjar ett filbyte ljuder dessutom ett akustiskt larm och symbolen i backspegeln börjar blinka.
  • Varningssystem vid backning (RCTA) använder samma radar i bakre stötfångaren för att upptäcka fordon som närmar sig från sidan när man backar ut ur ett garage eller en parkeringsficka. Symbolen i respektive ytterbackspegel blinkar, ett akustiskt larm ljuder och ett varningsmeddelande visas på instrumentskärmen.
  • Varningssystem för att undvika fasta föremål vid start (UMS) som med hjälp av sensorer i främre och bakre stötdämparna upptäcker hinder i vägen när bilen startar. Ett akustiskt larm ljuder och gasen stryps om föraren ger gaspådrag för fort eller för kraftigt. UMS fungerar inom ett avstånd av fyra meter framför och bakom bilen.

Nya L200 har dessutom förbättrats på flera områden när det gäller körkomfort, bränsleeffektivitet och slitstyrka genom:

-Starkare chassi
-Förbättrad fjädring
-Förbättrad kvalitetskänsla (interiört och exteriört)
-Ny 2,2-liters dieselmotor för Europamarknaden (Miljöklass 6d-Temp)
-Ny sexstegad automatlåda

Nya L200 är en viktig lansering för Mitsubishi. Inte bara för att bilen representerar 15 % av företagets globala försäljning vilket gör den till Mitsubishis näst bästa säljande bilmodell, utan också för den effekt den haft på Mitsubishis varumärke och för Mitsubishis beprövade 4WD-system sedan 1978. Genom att förena pålitlighet, uppgraderade köregenskaper (såväl på landsvägen som i terrängen) samt personbilskomfort, så är nya L200 det mest extrema uttrycket för fyrhjulsdrift som Mitsubishi kan erbjuda. L200 har flera nya smarta 4WD-funktioner för att skapa lugn i sinnet och en trygg bilfärd som bland annat Hill Descent Control (HDC), som automatiskt bibehåller hastigheten i utförsbackar samt fler nya terränginställningar för olika underlag och vägförhållanden.

Under Mitsubishis 40 år långa historia av pickuper har också formgivningen alltid spelat en stor roll för att attrahera nya och befintliga kunder över hela världen. Bilarna har alltid varit pålitliga – men också designmässigt snygga. Nya L200 har en design, både interiört och exteriört, som verkligen förkroppsligar uttrycket ”Engineered Beyond Tough”. En design som också vittnar om ingenjörskonst när den är som bäst. Senaste versionen av L200 har en ny visuell identitet, nya solida designdetaljer fram och bak, ny kaross, samt de högt placerade och biffiga strålkastarna ger bilen ett mer kraftfullt och imponerande utseende.

Historien bakom formgivningen av nya L200 började med en undersökning bland våra pickup-kunder världen över – allt från yrkesfolk till familjer. Vi frågade dem vilka egenskaper de efterfrågade i en pickup. Svaret blev att bilen skulle vara tålig, stark, säker och dynamisk. Vi överförde och tolkade det till i ett designspråk vi valt att kalla ”Rock Solid” och som överensstämmer med vad vi känner är själva andemeningen med uttrycket ”Mitsubishi-ness” som står för just robust och dynamisk.” säger Tsunehiro Kuminoto, Corporate Vice President – Design

Nya L200 är en pickup som också på många sätt är väl förberedd för de korta som små äventyren, en egenskap som återkommer i Mitsubishis modellutbud och som gått i arv i generationer

PRISERNA

Nya L200 Club Cab Komfort 150hk turbodiesel 6-växlad manuell 269 900 kr exkl. moms
Nya L200 Double Cab Explorer 150hk turbodiesel 6-växlad manuell 294 900 kr exkl. moms
Nya L200 Double Cab Premium 150hk turbodiesel 6-växlad automat 319 900 kr exkl. moms


För mer information om Mitsubishis nya pickup L200, se relaterat material och bifogat presskit.

Om Mitsubishi Motors

Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Upplands Väsby utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har ett nätverk av 73 återförsäljare och 85 serviceverkstäder runt om i Sverige.

Mer information finns på www.mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument