Följ Mitsubishi Motors Sverige

Premiär för Sveriges första hyrbil utan tank.

Pressmeddelande   •   Apr 12, 2011 13:37 CEST

I dag börjar OKQ8 hyra ut Mitsubishis elbil, i-MiEV. Först i Sverige blir OKQ8:s anläggning vid Slussen i Stockholm. För att få fler att prova på är priset lägre än på motsvarande fordon med andra drivmedel.
Mitsubishis elbil, i‑MiEV, är den första fyrsitsiga elbilen som serietillverkas i större skala.

– Vi har märkt en stor efterfrågan på miljövänligare bilar, från både företag och privatpersoner som bor i Stockholms innerstad. Därför planerar vi också att erbjuda elbilar på fler anläggningar i Stockholm och i andra storstadsregioner, som Göteborg och Malmö, säger Örjan Fors, chef för OKQ8 Hyrbilar.

Den ökade efterfrågan beror på att många företag har allt hårdare miljöpolicys och på att privatpersoner som inte har en egen bli vill hyra så miljövänliga bilar som möjligt.

– Nu kan alla som är nyfikna på känslan av att köra en riktig elbil enkelt prova det genom att hyra en av våra elbilar på OKQ8. Det är en speciell upplevelse eftersom den är helt ljudlös. Dessutom ingår ”full tank” i hyran, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi i Sverige.

Priset för att hyra bilen för en dag är 495 kronor inklusive fullt batteri, trängselskatt och skadekostnads­reducering. Bilen kan hyras mellan klockan 8:00 och 18:00. Under natten laddas bilen upp för nästa dag.

Sveriges längsta bilgaranti
Sedan årsskiftet har Mitsubishi infört åtta års garanti på alla personbilar som säljs i Sverige. Det är Sveriges längsta garanti vid köp av en ny bil. För bilköparna innebär det fler bekymmersfria mil, ett tryggare köp och bättre andrahandsvärde. Garantin följer bilen i åtta år eller upp till 15 000 mil och gäller för alla Mitsubishis personbilar, förutom de som används i yrkestrafik.

Fakta om i-MiEV
I-MiEV är den första fyrsitsiga elbilen som serietillverkas i större skala. Den drivs enbart av el genom lithium-jonbatterier. Bilen är nästan ljudlös och kan köras upp till cirka 15 mil på en laddning. Elmotorn har 67 hästkrafter och bilens toppfart är130 kilometeri timmen.

Fakta om OKQ8 Hyrbilar
Sammantaget har OKQ8 cirka 2 000 fordon i sin hyrbilsflotta fördelat på 160 OKQ8-stationer från norr till söder. Fördelningen är 1 400 personbilar, 100 minibussar och 500 transportbilar. Medan personbilsflottan redan idag nästan uteslutande består av miljöklassade bilar (95 pro­cent) ser OKQ8 även över sina minibussar och transportbilar.

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via SC Auto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. SC Auto Sweden AB har 31 anställda och ett nätverk av 70 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Örjan Fors, chef, OKQ8 Hyrbilar, 08-506 805 18, 070-284 69 42, orjan.fors@okq8.se
Lotta Thulin
, PR/Information, Mitsubishi Motors/SC Auto Sweden AB
08-474 54 51, 0705-806 806 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se
Thomas
Holm, vd, Mitsubishi Motors Sverige, 070-348 16 10

Bifogade filer

PDF-dokument