Följ Mitsubishi Motors Sverige

Nya Mitsubishi L200

Pressmeddelande   •   Jun 15, 2015 11:18 CEST

Sollentuna 15 juni 2015

Nya Mitsubishi L200

 • Ny design
 • Ny 2,4 liters dieselmotor
 • Förbättrad säkerhet
 • Unikt med 5-årig nybilsgaranti
 • Ny utrustning
 • Mindre miljöpåverkan
 • Förbättrad komfort och ljudisolering

Nu är det dags för Mitsubishis nya L200 att göra entré. Fokus för Mitsubishis formgivare och tekniker har varit att utveckla ett yrkesfordon i den absoluta framkanten. Femte generationens pickup har både kraftigt förbättrad prestanda, säkerhet och personbilskomfort. Detta i kombination med minskad miljöpåverkan och lägre driftskostnader.

Nya L200 får en helt ny 2,4 liters MIVEC turboladdad dieselmotor på 181 hk med bättre prestanda där CO2 utsläppen har reducerats med över 13%. Den nya utvecklade motorn i kombination med förstärkt ljudisolering bidrar till en tystare kupé. Säkerheten har ytterligare förfinats på en rad områden och lastdjup och släpvagnsvikt har utökats. Dessutom omfattas L200 av 5-års nybilsgaranti vilket är unikt för pickuper på den svenska marknaden.

Bilen som börjar säljas i Sverige efter sommaren, finns i två karossutförande, Club Cab och Double Cab.

Mer än fyra miljoner L200

Mitsubishi har över sextio års erfarenhet av att bygga lätta lastbilar. Redan 1946 tillverkades Mizushima, en enkel och liten 0,4 tons lastbil med tre hjul, för att sedan vidareutveckla tillverkningen till fyra generationer L200, och som nu lämnar plats för den femte generationen. Den totala produktionsvolymen är på över fyra miljoner pickuper. 1978 tillverkades den första L200-modellen.

Unikt med 5 års nybilsgaranti

L200 omfattas av 5 års nybilsgaranti, vilket är unikt bland pickuper i Sverige. Även MAP, Mitsubishi Motors assistanspaket gäller under fem år.

Miljö i fokus

Mitsubishi Motors Corporation tar ett stort ansvar för miljö och hållbarhet. L200 är ett bra exempel på företagets miljötänkande. Mitsubishi värderar högt att erbjuda kunderna fordon med låg miljöpåverkan, oavsett modell.

Nya L200 har konstruerats för lägsta möjliga miljöpåverkan. CO2-utsläppen har minskat från 199g/km till 173g/km jämfört med den föregående modellen.

Ny utrustning

Utrustningsnivån har förbättrats på flera punkter:

  • Backkamera standard
  • Nyckellöst system med stopp/start-knapp (Business)
  • Farthållare med inställbar fartbegränsare
  • Två-zons automatisk klimatanläggning (Business)
  • Växelpaddlar på ratten (Business)
  • Ratten ställbar i höjd och räckvidd
  • DAB-radio
  • USB-ingång
  • Club Cab har öppningsbara/bakhängda dörrar
  • Filvarningssystem (LDW, Lane departure warning)

Förebyggande och utvecklad säkerhet

Det rambyggda chassit, som krävs för pickupernas hårda arbete, har utvecklats ytterligare på nya L200.

Den robusta och slitstarka konstruktionen har även utvecklats med tanke på säkerheten. Främre delen av ramen, med extra förstärkning, absorberar kollisionskrafterna bättre i händelse av en frontalkrock och Mitsubishis patenterade RISE-system är konstruerat så att passagerarna omsluts av en motståndskraftig stålbur som fördelar krockenergin vid sidokollisioner och kollisioner bakifrån.

Den förebyggande säkerheten har ytterligare förbättrats genom flera nya funktioner:

 • Sju krockkuddar inklusive knäkrockkudde för föraren
 • Varningssystem för oavsiktligt körfältsbyte
 • Stabilitetssystem för släpvagn
 • Starthjälp i backe
 • Bi-xenon strålkastare med integrerade LED varselljus

Dessa nya säkerhetsfunktioner kompletteras bland annat av antisladd- och antispinnsystem, panikbromsassistans, ABS-bromsar med elektronisk bromskraftsfördelning och bromsljus som blinkar vid nödbromsning.

De nya bladfjädrarna, har flyttats och gjorts längre. Krängningshämmaren är grövre och framhjulsupphängningen är optimalt inställd. Dessa ändringar gör att komforten på vägen blir högre samtidigt som stabiliteten i terrängen blir bättre.

Fler förbättringar:

 • Främre krängningshämmaren har gjorts grövre
 • Fjädrarna (fram och bak) såväl som stötdämparnas egenskaper har optimerats
 • Fästpunkterna mellan kaross och ram är kraftigare
 • Bättre rattutväxling gör styrningen lättare
 • Servostyrningen har optimerats för bättre styrrespons, bättre köregenskaper och stabilitet
 • Bromssystemet har uppgraderats med kortare pedalrörelse och ökad servoeffekt

Design

När Mitsubishi Motors lanserade den fjärde generation av L200 år 2005 blev den genast uppmärksammad som en robust, pålitlig och kapabel pickup med exteriör design som mer påminde om en suv.

Formgivningen var det första man lade märke till när det gällde det koncept för den nya tidens pickuper som introducerades på marknaden. Kupéutrymmena var tydligt inspirerade av den mäktiga Pajero och flaket blev en integrerad del av den samlade yttre formen med den karaktäristiska J-linjen som delade kupén och flaket på Double Cab. Den traditionella fyrkantiga pickupen var borta.

Sedan dess har marknaden förändrats till förmån för en mer genomarbetad formgivning. Konstruktörerna på Mitsubishi Motors Corporation började arbeta med aerodynamiken på den nya L200 och lyckades få ner koefficienten för luftmotståndet till 0,4 CD jämfört med 0,46 CD för den tidigare modellen. Samtidigt lyckades man hålla nere vikten för att uppnå ett utmärkt förhållande mellan effekt och vikt på 10,36 kg/hk för Double Cab 2.4 4WD med manuell växellåda. Målet var att sänka såväl bränsleförbrukning som CO2-utsläpp.

Samtidigt som nya L200 behåller temat med flaket och kupén som hänger ihop så är de mjuka rundade formerna borta till förmån för en mer sofistikerad formgivning.

Fronten på bilen följer samma uttrycksfulla tema. Allt från Mitsubishis logotyp i grillen och de starka Xenon strålkastarna med integrerade LED varselljus till de massiva stötfångarna, ger ett uttalat intryck av bredd och tyngd.

Förbättrad interiör

Konstruktörernas hantverksskicklighet gäller även interiören på nya L200. Allt från kupéns tillgänglighet och komfort till den goda sikten, rymligheten och utrustningsnivån.

Club Cab kommer med en nyhet som innebär fyra separata dörrar. De främre öppnas på traditionellt sätt och kompletteras av mindre bakdörrar med gångjärnen i bak-kant. De bakhängda dörrarna underlättar in- och ursteg utan hinder av någon B-stolpe. Kupén är större med ökad takhöjd och axelbredd i framsätet samt ökat benutrymme i bak.

Lätt att hantera och parkera

L200 har en av de snävaste vändradierna i sitt segment på5,9moch är mer lättmanövrerad än tidigare, tack vare bättre utväxling på ratten.

Den håller sig inom en längd på drygt fem meter vilket bidrar till lättare parkeringsmanövrar. Den lägre vikten spelar en betydande roll för bränsleekonomin och de låga CO2‑utsläppen, vilket i sin tur ger låga driftskostnader.

Med dessa kompakta mått så har Mitsubishis konstruktörer ändå lyckats uppnå en flaklängd (1 520 mm) som motsvarar 29,2 procent av totallängden.

Flakets lastdjup har också ökat från 460 mm på den föregående modellen till 475 mm på den nya L200.

Skickligt konstruktionsarbete, där bland annat höghållsfasthetsstål använts i stor utsträckning och där chassikonstruktionen gjorts kraftigare, har bidragit till att vikten kan hållas inom rimliga gränser samtidigt som den maximala släpvagnsvikten har ökat till 3 100 kg (Club Cab 3000 kg). Dessutom är karossen styvare, den passiva säkerheten har ökat samt oljud och vibrationer har minskat.

Tillsammans med en utökad användning av galvaniserad plåt och 12 års garanti mot genomrostning så kommer bilens livslängd att öka avsevärt. Dessutom genomförs extra rostskyddsbehandling för den svenska marknaden.

En hel rad förbättringar när det gäller ergonomin har gjorts. Körpositionen i framsätet har ändrats betydligt jämfört med föregångaren

 • Längre och bredare sittdynor och ryggstöd
 • Stolar med bättre sidostöd
 • Mjukare sittdynor med mer spänst i materialet
 • Ratten ställbar i höjd och längd
 • Ändrad design på takstolparna för förbättrad sikt åt sidorna och bakåt

När det gäller formgivningen av nya L200 så har målet också varit att bättre leva upp till uttrycket ”Sport Utility Truck”, det vill säga en lastbil med personbilskomfort, vilket innebär högre kvalitet, komfort och säkerhet tillsammans med nya funktioner och ny utrustning.

Som en del av den övergripande höjningen av kvalitetskänslan har golvkonsolen, centrumpanelen och knapparna för fönsterhissarna klätts i blanksvart exklusiv dekor med krominlägg.

Chassits vridstyvhet har ökat med sju procent vilket har gjort bilen stabilare på vägen samtidigt som oljud och vibrationer har minskat.

Tillsammans med den ökade vridstyvheten bidrar strategiskt placerat ljudisolerande och vibrationsdämpande material till en tystare och mer komfortabel interiör.

MIVEC Diesel med bättre prestanda och lägre utsläpp

Mitsubishi Motors Corporation ser det som sitt ansvar att erbjuda ett brett urval av fordon med lägsta möjliga miljöpåverkan. Det har lett fram till den banbrytande utvecklingen av eldrivna fordon och plug‑in‑hybrider som Mitsubishi erbjuder. Fokus har lagts ner på områden som aerodynamik och viktbesparing.

L200 är den senaste i raden som utrustats med MIVEC dieselmotorerna med 2.4-liters 4N15-motor på 181 hk med förbättrad prestanda. COS-utsläppen har reducerats med över 13%, från tidigare 199g CO2/km till 173g CO2/km.

År 2010 presenterades den första MIVEC-motorn - 4N1 - som ett resultat av samarbetet mellan Mitsubishi Motors Corporation och Mitsubishi Heavy Industries.


I Europa finns motorerna tillgängliga till ASX och Outlander. De 4-cylindriga Common Rail dieselmotorerna med 16 ventiler är byggda i aluminium, har dubbla överliggande kamaxlar (DOHC) och direktinsprutning. Dessutom har de ett kompressionsförhållande som är bland de lägsta på marknaden (15,5:1 för 2,4-litersmotorn i L200) och liten miljöpåverkan.

Tack vare det låga kompressionsförhållandet blev det möjligt att bygga motorblocket i aluminium och att använda andra lättviktsmaterial, vilket inneburit en avsevärd viktbesparing samt mindre oljud och vibrationer. Effektiviteten ökar dessutom av variabel ventilstyrning, variabel turboladdare.

För att matcha den högeffektiva MIVEC-dieseln har Mitsubishi utvecklat två nya stryktåliga växellådor till nya L200.

 • 6-växlad manuell låda: En helt ny enhet som utvecklats för bra bränsleekonomi och låga utsläppsvärden. Den är mjukväxlad med korta växelslag och oljud samt vibrationer har minskat.
 • 5-stegad automatlåda med sekventiellt Sport-läge: Lådan har bra balans mellan prestanda, vikt och pris. Den är en utveckling av den automatlåda som finns i Pajero och målet har varit att göra den underhållsfri. En ny växellådsolja med låg viskositet underlättar starter i låga temperaturer och minskar motståndet, vilket innebär bättre bränsleekonomi och ökad livslängd.

Samtidigt som 4N15 levererar kraftfull prestanda med högt vridmoment så lever motorn upp till Mitsubishis åtagande när det gäller miljön med CO2-utsläpp från 199 g/km för den tidigare modellen till 173 g/km för den nya L200.

Super Select 4WD – för bättre framkomlighet

Tillsammans gör alla förbättringar nya L200 lika effektiv på vägen som i terrängen. Dessutom behåller bilen Mitsubishis trumfkort från den föregående modellen – Super Select 4WD II. Mitsubishis system med permanent fyrhjulsdrift och fördelningslåda med lågväxel har nu en elektronisk omkopplare placerad på golvkonsolen och kraften fördelas 40/60 mellan fram- och bakhjulen.

Super Select 4WD II gör det möjligt att välja den lämpligaste inställningen beroende på underlag och körförhållanden. Den kan växla mellan bak- och fyrhjulsdrift i hastigheter upp till 100 km/timme oberoende av underlag.

Super Select 4WD II ger L200 ett betydligt bättre väggrepp även när bilen är olastad. En låsbar mittdifferential garanterar enastående terrängegenskaper, men kontrollerar även fördelningen av kraft mellan fram- och bakhjul i läge ”4H” för bästa framkomlighet och enkelt handhavande på alla underlag.

I motsats till några av konkurrenterna så är Super Select 4WD II även utrustad med en lågväxel (4LLc) för riktigt utmanande terrängkörning, vilket ger bästa grepp på löst underlag. Maximalt vaddjup är 600 mm.

Tillverkning

Nya L200 tillverkas vid Mitsubishis fabrik i Laem Chabang i Thailand. Målet är att bygga 200 000 bilar per år. L200 kommer att säljas på alla marknader utom Japan, USA och Kanada. Europa planeras att bli den näst största marknaden efter de sydostasiatiska länderna.

Lägre driftskostnader

Redan när utvecklingen av nya L200 började planeras så vägde man in flera faktorer för att sänka driftskostnaderna.

 • Bättre bränsleekonomi och bland klassens lägsta CO2-utsläpp
 • Oljebyte efter 20 000 km (15 000 km för tidigare modellen)
 • Kontroll av ventilerna efter 60 000 km (30 000 km för tidigare modellen)
 • Byte av kylarvätska efter 180 000 km (60 000 km för tidigare modellen)
 • Underhållsfri kamaxelkedja
 • Underhållsfri automatlåda eller service efter 80 000 km
 • Ökad användning av rostfritt material i karossen
 • Ökad användning av tätningsmaterial

Sammanfattning:

 • Ny design: Den nya kraftfulla formgivningen behåller den karakteristiska J-linjen från den föregående L200 Double Cab, samtidigt som luftmotståndet är så lågt som 0,4 CD, och den låga vikten ger ett utmärkt förhållande mellan vikt och effekt.
 • Högre komfort: Större innerutrymme, bättre säten, bättre komfort och ljudisolering. Backkamera standard. Fyra dörrar på Club Cab.

 • Mindre miljöpåverkan: Helt ny 2,4 liters 4N15 MIVEC dieselmotor på 181 hk, med 13% lägre CO2-utsläpp.

 • Förbättrad prestanda: Helt ny sexväxlad manuell låda och ny femstegad automatlåda för bättre prestanda och längre serviceintervall.
 • Förbättrad säkerhet: Utvecklat chassi och nya funktioner för förebyggande säkerhet som t.ex. varnings- och stabilitetssystem.

 • 5 års nybilsgaranti

 • Ökad funktion: ökat lastdjup och släpvagnsvikt. Bibehållen permanent fyrhjulsdrift – Super Select 4WD med lågväxel. En av de snävaste vändradierna i klassen med 5,9 meter.

 • Kraftigare kaross- och chassikonstruktion med omfattande rostskyddsbehandling.

För mer information samt bilder och filmer: www.new-mitsubishi-l200.com

Fakta om Mitsubishi Motors

Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 33 anställda och ett nätverk av 73 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige. Mer information finns på www.mitsubishimotors.se.

För mer information, kontakta gärna:Lotta Thulin, PR- och informationsansvarig, Mitsubishi Motors Sverige 070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

MMC Bilar Sverige AB är generalagent för Mitsubishi Motors personbilar och lätta lastbilar i Sverige. Mitsubishi är Japans äldsta biltillverkare och firade 90 år 2007. Huvudkontoret med 33 anställda, finns i Sollentuna utanför Stockholm. Cirka 73 återförsäljare och närmare 100 auktoriserade verkstäder finns runt om i landet.

Bifogade filer

PDF-dokument