Följ Mitsubishi Motors Sverige

Ny vd för Mitsubishi Motors Sverige

Pressmeddelande   •   Maj 16, 2016 13:27 CEST

Henrik Edemalm tillträder som ny verkställande direktör för Mitsubishi Motors Sverige 1 juni 2016.

Henrik Edemalm är 38 år gammal, och har arbetat inom bilbranschen i 17 år. De senaste tre åren har han varit Försäljningschef på Mitsubishi Motors i Sverige. Innan dess var han Försäljningschef på Mobility Motors i Bromma. Henrik efterträder nuvarande vd Magnus Monié som går vidare till rollen som vd på systerbolaget Citroën Sverige.

- Vi är glada över att Henrik blir ny vd, han har en bred erfarenhet från bilbranschen och inte minst från tre år som Försäljningschef på Mitsubishi Motors. Henrik besitter en mycket god kunskap om branschen och om vår organisation, och får nu möjlighet att ytterligare vidareutveckla bolaget utifrån sin roll som vd, säger Christian Norberg, vice vd SC Motors.

- Jag ser verkligen fram emot att få vara med och vidareutveckla och leda Mitsubishi Motors i Sverige tillsammans med ett starkt team med mycket entusiasm, kunskap och erfarenhet, säger Henrik Edemalm.

I samband med ovan förändring kommer Martin Åhrbom, som idag arbetar som ansvarig för Återförsäljarutveckling, ta över rollen som Försäljningschef för Mitsubishi Motors Sverige, efter Henrik Edemalm. Martin, som har arbetat på Mitsubishi i åtta år, har en god kunskap om försäljning samt om återförsäljarnätet. Martin har även tidigare varit ansvarig för Företagsförsäljning på Mitsubishi.


____________________________________________________________________________________

Fakta om Mitsubishi Motors
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 34 anställda och ett nätverk av 73 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.
Mer information finns på www.mitsubishimotors.se

För mer information, kontakta gärna:
Lotta Thulin, PR- och informationsansvarig, Mitsubishi Motors Sverige
070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se


Bifogade filer

PDF-dokument