Gå direkt till innehåll
Ny VD för Mitsubishi i Sverige

Pressmeddelande -

Ny VD för Mitsubishi i Sverige

Idag tillträder Anna Ulfvin som ny verkställande direktör för MMC Bilar Sverige AB/Mitsubishi som ingår i SC Motors-gruppen i Sverige. Anna kommer närmast från rollen som tillförordnad VD för Citroën och efterträder Henrik Edemalm som går vidare till en roll hos ägaren Sumitomo i London.

-Vi är mycket glada att få Anna Ulfvin som ny verkställande direktör. Anna har gedigen erfarenhet från fordonsindustrin samt värdefull bakgrund inom verksamhetsstyrning och förändringsverksamhet. Till detta har hon många viktiga ledaregenskaper och stor vana av att få återförsäljare, kollegor, leverantörer och samarbetspartners att arbeta målinriktat tillsammans och leverera uppsatta resultat, särskilt betydelsefullt i en industri och omvärld där förändring kan ske snabbt, säger Masahiro Tajima, CEO SC Motors Sweden.

Anna Ulfvin har haft en rad ledande befattningar inom SC Motors-gruppen där hon bland annat lett avvecklingsarbetet av Citroën- och Hyundai-verksamheten samt också varit Brand Manager för Citroën och Servicemarknadschef för Hyundai. Anna tar även med sig viktig kompetens från sin tid som B2B-chef för Mekonomen samt Sverige- och försäljningschef för varumärket Chevrolet i Sverige.

-Mitsubishi har en spännande lanseringsperiod framför sig med många nya laddhybridmodeller på ingång men samtidigt har hela konkurrentskartan ritats om och fler konkurrenter adderats. Jag ser fram emot att ta mig an denna utmaning och fortsätta utveckla varumärket och verksamheten, säger Anna Ulfvin, VD för Mitsubishi Motor i Sverige. 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Mitsubishi Motors

Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Upplands Väsby utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har ett nätverk av 73 återförsäljare och 85 serviceverkstäder runt om i Sverige.

Mer information finns på www.mitsubishimotors.se