Följ Mitsubishi Motors Sverige

Ny formstark crossover

Pressmeddelande   •   Aug 30, 2012 07:00 CEST

Mitsubishi inleder hösten med att introducera en helt ny Outlander. En mellanstor crossover som är säkrare, miljövänligare och rymligare än tidigare. Kupén har också blivit tystare, komfortablare och fått ny inredning med högre kvalitet. Genom helt fällbara säten kan bilen få ett lastutrymme på närmre 1 000 liter. Förutom den helt nya designen är även det mesta under karossen nytt.

– Nya Outlander är lika robust och sportig som tidigare, men den har fått en ny och mjukare design. Tillsammans med förbättrad komfort och ny miljövänligare teknik tror vi att den tilltalar en bred publik. Tack vare bilens stora lastutrymmen, fyrhjulsdrift, plats för sju personer och en bränslesnål motor, möter bilen de krav som svenska, aktiva familjer ställer, säger Magnus Monié, nytillträdd vd för Mitsubishi Motors i Sverige.

Tyst kupé och förnyad inredning
Nya Outlander har fått en slimmad grill och en mer aerodynamisk utformning med rundare och mjukare former. Det är den första bilen som baseras på Mitsubishis nya designspråk, som sedan gradvis kommer att införas i hela modellprogrammet.

Förutom crossoverns elegantare former, har bilen också utrustats med ny inredning och material som har högre kvalitet än tidigare, vilket ger lite mer ombonad känsla än i den förra generationens Outlander. Inredningen går i pianosvarta och silverfärgade toner. Med beige skinnklädsel kombineras inredningen med liknande färger.

Åkkomforten är också förbättrad och bilen är välisolerad från vägljud, motorljud och vind­brus. Invändigt har Outlander också utrustats med en ny ergonomisk multifunktionsratt och en nydesignad instrumentpanel.

Nästan en miljon sålda
Tidigare generationers Outlander har hittills totalt sålts i 960 000 exemplar runt om i världen. I Sverige räknar Mitsubishi med att nya Outlander ska säljas i 1 500 exemplar per år och i Europa räknar man med 25 000 och 30 000 exemplar. Det motsvarar ungefär 50 procent mer än dagens europeiska försäljning.

Den nya Outlandern visades för första gången som konceptbil vid Tokyos bilsalong i oktober 2009.

Minskade utsläpp efter bantningskur
Den nya generationen Outlander har bantat rejält. Beroende på modell har vikten minskats med upp till 100 kilo. Många av bilens delar har fått lägre vikt, som kaross, hjulupphängning, styrning och hjul.

Crossovern har utrustats med ett nyutvecklat automatiskt start- och stopp-system (Automatic Stop & Go System), som slår av motorn vid tillfälliga stopp.

Tillsammans med optimering av karossen och bättre aerodynamik bidrar viktreduktionen och start- och stopp-systemet till minskade koldioxidutsläpp på över 20 procent. Luftmotståndskoefficienten (cd-värdet) har minskats med sju procent, från 0,36 till 0,33.

Snål och dryg
Det innebär också att den nya dieselmotorn släpper ut från 126 gramkoldioxid per kilometer. Bilen har också blivit snålare och med samma motor drar bilen bara en halv liter per mil och därmed har bilens räckvidd drygats ut.

Praktisk rymlig kombi som tar tusen liter
Nya Outlander kan utrustas med sju riktiga säten och har förbättrad komfort på alla sju platser. Med alla sju säten uppfällda finns det fortfarande plats för några väskor. Men när man behöver maximal plats för bagage kan alla de fem bakre sätena fällas ned. Det ger ett lastutrymme på hela 986 liter. Med fem säten uppfällda är lastutrymmet 550 liter (upp till ryggstödets kant).

När de fem bakre sittplatserna är nedfällda i golvet blir lastytan helt plan och 1,69 meter lång, vilket är 33 centimeterlängre än på föregående modell.

Utvecklade säkerhetssystem
Bilen är full av nya tekniska lösningar. Säkerhetsmässigt är nya Outlander utrustad med ett nytt kollisionsvarningssystem (Forward Collision Mitigation System, FCM), ett varningssystem för filbyte (Lane Departure Warning System, LDW) och en adaptiv farthållare, som håller avståndet till framförvarande bilar, även vid mycket låga hastigheter (Adaptive Cruise Control System, ACC). Dessa system ingår i ”Säkerhetspaketet” som är ett tillval.

Adaptiv farthållare
Den adaptiva farthållaren (ACC) använder ett radarsystem som sitter i fronten och mäter hastighet och relativt avstånd till bilen framför. När systemet upptäcker en framförvarande bil som ligger för nära bromsas bilens fart in automatiskt. Farten ökas igen automatiskt när bilen framför accelererar.

Kollisionsvarningssystem
Kollisionsvarningssystemet (FCM) använder samma radar som ACC:n för att upptäcka hinder i vägbanan. Systemet bromsar automatiskt in bilen för att undvika en krock. Föraren varnas samtidigt av en ljudsignal och av en lampa som tänds på instrumentpanelen. Systemet fungerar för hinder i upp till30 kilometeri timmen i hastighetsskillnad mellan fordonet och hindret.

Filbytesvarnare
Varningssystemet för filbyte (LDW) kan tack vare en kamera monterad bakom innerbackspegeln, varna förare som till exempel på grund av distraktion eller trötthet oavsiktligt byter fil i hastigheter över65 kilometeri timmen och i filer som är bredare2,6 meter.

Bensin eller diesel
Nya Outlander finns med två motoralternativ, en bensinmotor på2,0 literoch en dieselmotor på2,2 liter. Bensinmotorn är en helt nyutvecklad MIVEC-motor och dieselmotorn är en uppgraderad version av Mitsubishis nyutvecklade motor som introducerades 2010. 

Priser

  • 2,0 liter, bensin, 5-växlad manuell, 2WD, 150 hk, pris från 246 900 kronor.
  • 2,2 liter, diesel, 6-växlad manuell, 2WD, 150 hk, pris från 266 900 kronor.
  •  I standardutrustningen ingår bland annat antisladd, antispinn, ABS, panikbromsassistans, starthjälp i backe (Hill Start Assist), cd/audio-system med sex högtalare, el-hissar fram och bak, farthållare, klimatanläggning, justerbar ratt i längd och höjd och elektriskt justerbara backspeglar.
  •  Komfortpaketet inkluderar bland annat 18-tums aluminiumfälgar, backkamera, backsensor, CD/radio med 6,1-tums pekskärm, digital radio (DAB) och två-zons ACC, pris 14 900 kronor.
  • Businesspaketet inkluderar förutom komfortpaketet bland annat audiopaket med åtta högtalare och en subwoofer, läderklädda säten samt nyckellöst centrallås och tändningslås, pris 41 800 kronor.
  •  Automatväxellåda/CVT, 14 000 kronor.
  •  Fyrhjulsdrift, 4WD, 18 000 kronor.
  •  Säkerhetspaket, 16 000 kronor.
  •  Navigation, 12 000 kronor.

Sveriges längsta bilgaranti
Mitsubishi har åtta års garanti på alla personbilar som säljs i Sverige. Det är Sveriges längsta garanti vid köp av en ny bil och ger bilköparna fler bekymmersfria mil, ett tryggare köp och bättre andrahandsvärde. Garantin följer bilen i åtta år eller upp till 15 000 mil och gäller för alla Mitsubishis personbilar (förutom Lancer Evolution).

Fakta om Mitsubishi Motors
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 31 anställda och ett nätverk av 79 återförsäljare och 110 serviceverkstäder runt om i Sverige. Mer information finns på www.mitsubishimotors.se och på www.mitsubishibloggen.se

För mer information, kontakta gärna:
Anders Erngren, produktchef, Mitsubishi Motors Sverige
070-265 86 42 eller anders.erngren@mitsubishimotors.se
Lotta Thulin, PR- och informationsansvarig, Mitsubishi Motors Sverige
070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

 

Bifogade filer

PDF-dokument