Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishis Parisnyheter

Pressmeddelande   •   Sep 27, 2012 07:00 CEST

På bilsalongen i Paris, som öppnar i dag, visar Mitsubishi upp fyra nyheter. Förutom världspremiären av den nya laddhybriden Mitsubishi Outlander är det Europapremiär för Mitsubishis nya småbil Mirage och en ansiktslyft Mitsubishi ASX. Dess­utom visas elrallybilen i-MiEV Evolution. ASX har fått en ny front och nya inredningsdetaljer.
I-MiEV Evolution är en specialbyggd tävlingsversion av elbilen i-MiEV. Nyheterna presenteras vid en presskonferens klockan 16:45 i dag.

Mitsubishis nya småbil, Mirage visas för första gången upp i Europa. Tack vare bra aerodynamik, automatiskt start- och stopp-system samt en bensinmotor på1,0 liters cylindervolym släpper bilen bara ut 92 gramkolidioxid per kilometer. Dessutom drar den inte mer än 0,4 literbensin per mil. Mirage kommer till Sverige under våren/sommaren 2013.

Enligt Konsumentverkets nybilsguide finns det ingen bil i Sverige som drivs enbart med bensin som släpper ut mindre koldioxid eller som drar mindre bensin än Mirage. Även i Japan är det den bensinsnålaste modellen.

Ett lyft för ASX
Till modellåret 2013 släpper Mitsubishi en ansiktslyft version av ASX. Utvändigt är de största nyheterna på den kompakta cross­overn en ny grill, nya stötfångare fram och bak samt nya dimljus. Invändigt har bilen fått en ny ratt, ny radio, nytt navigations­system och ny klädsel. Sedan lanseringen 2010 har bilen sålts i 250 000 exemplar runt om i världen.

Första laddhybriden
Mitsubishi Outlander i laddhybridutförande är den första bilen som är konstruerad som en laddhybrid från start och inte anpassad i efterhand. Bilens batteri kan laddas upp till 80 procent på 30 minuter med snabbladdning och till full kapacitet på fyra timmar via ett vanligt eluttag.

Crossovern är konstant fyrhjulsdriven och har en bränsleförbrukning på 0,16 literper mil. Batterierna räcker i 55 kilometer vid enbart eldrift. När bilen körs med en kombination av bensinmotorn och elmotorerna är räckvidden är 88 mil. Vid blandad körning släpper den ut mindre än 49 gramkoldioxid per kilometer.

Outlanderns laddhybridsystem består av två elmotorer. En som driver framhjulen och en som driver bakhjulen samt en bensinmotor på 2,0 liter som också driver framhjulen. Systemet anpassar kraftkälla efter körförhållandena och reglerar uppladdningen av batterierna för att optimera effekten till elmotorerna.

Tre körprogram
Laddhybridsystemet väljer automatiskt det körprogram som ger bäst komfort och bränsleekonomi i relation till körförhållandena. Föraren kan också manuellt välja körprogram.

 • I EV Drive Mode drivs bilen endast av de två elmotorerna med elektricitet från batteriet.
 • Series Hybrid Mode kopplas in när batteriet börjar bli urladdat eller när extra kraft behövs, som vid omkörningar. Bilen drivs av de två elmotorerna som tar kraft från batteriet och från bensinmotorn som då fungerar som generator. Själva bensinmotorn driver inte bilen.
 •  I Parallel Hybrid Mode är bensinmotorn den främsta kraftkällan och driver bilen tillsammans med elmotorerna. Systemet kopplas in vid högre hastigheter.

  Mitsubishis elbilsracer
  I Paris visas också i-MiEV Evolution, som är en tävlingsversion av elbilen i-MiEV. Den är i stort sett gjord med samma komponenter som en serietillverkad version. Tävlings­versionen är dock fyrhjulsdriven, har ut­rustats med tre motorer samt fått en mer aerodynamisk racingkaross och genomgått viktreducering. Bilen kom tvåa i elbilsklassen i 2012 års upplaga av höghöjdstävlingen Pikes Peak i USA.

  Mitsubishis presskonferens
  Årets bilsalong i Paris öppnar torsdagen den 27 september för journalister samt på lördag den 29 september för allmänheten och pågår fram till den 14 oktober.
  Mitsubishi Motors presskonferens äger rum klockan 16:45-17:00, torsdag den 27 september i hall 3, gång D, monter 416.
   •  Modeller som visas i Paris
    Nya Outlander Laddhybrid - Världspremiär
    Mirage -  Europapremiär
    ASX - Facelift
    Nya Outlander
    i-MiEV Evolution
    i-MiEV
    Pajero - Visas från den 29 september
    L200 - Visas från den 29 september

Sveriges längsta bilgaranti
Mitsubishi har åtta års garanti på alla personbilar som säljs i Sverige. Det är Sveriges längsta garanti vid köp av en ny bil och ger bilköparna fler bekymmersfria mil, ett tryggare köp och bättre andrahandsvärde. Garantin följer bilen i åtta år eller upp till 15 000 mil och gäller för alla Mitsubishis personbilar (förutom Lancer Evolution).

Fakta om Mitsubishi Motors
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 31 anställda och ett nätverk av 79 återförsäljare och 110 serviceverkstäder runt om i Sverige. Mer information finns på www.mitsubishimotors.se och på www.mitsubishibloggen.se

 För mer information, kontakta gärna:
Anders Erngren, produktchef, Mitsubishi Motors Sverige
070-265 86 42 eller anders.erngren@mitsubishimotors.se
Lotta Thulin, PR- och informationsansvarig, Mitsubishi Motors Sverige
070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument