Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishis 12-timmars avgörs på Kinnekulle Ring nu på lördag

Pressmeddelande   •   Sep 02, 2009 10:51 CEST

På lördag den 5 september samlas motorfantaster från hela landet på Kinnekulle Ring. Då körs fjärde upplagan av den årliga tävlingen "Mitsubishi 12-timmars". Det ekipage som lyckas köra flest varv står som vinnare när tävlingen avslutas.

Mitsubishis 12-timmarsrace runt Kinnekulle Ring är ett test för att ta reda på hur mycket äldre Mitsubishi bilar klarar av. Under testet körs bilarna runt banan i ett sträck av olika förare under 8timmar. Namnet 12-timmars kommer från att testet/tävlingen ursprungligen kördes i 12 timmar.

Tävlingen går ut på att köra så många varv som möjligt på den 3106 meter långa banan med Mitsubishi bilar som maximalt får kosta 15000 kronor.

I år deltar ett 20-tal lag med varsin bil. Varje team består av fyra till fem personer som turas om att köra och att meka med bilen om något händer med den under tävlingen. Deltagarna kommer från Mitsubishis återförsäljare och verkstäder runt om i hela landet. Dessutom deltar enligt tradition motortidningen Auto Motor&Sport med ett lag.

Var
Kinnekulle Ring, Götene (vägbeskrivning, se nedan.)

När
Lördag 5 september klockan 9.00. Målgång sker klockan 17.00.

Hur
Mitsubishi bjuder er på lunch och kaffe under dagen.

O.s.a.
Anmälan sker till lotta.thulin@mitsubishimotors.se eller 0705-806806 senast torsdag 3 september.

Vägbeskrivning
Från E20 Göteborg ta första avfarten till vänster mot Götene. Mitt emot avfarten, på höger sida finns en UNO-X bensinstation. Efter en kilometer kommer du till en cirkulationsplats. Kör rakt fram. Följ sedan skyltar till Kinnekulle Ring.

Från E20 Stockholm ta avfarten till höger väg 44 Uddevalla vid OK bensinstation. Följ sedan skyltar till Kinnekulle Ring.

 

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors säljs i Sverige via SCAuto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. SCAuto Sweden AB har cirka 30 anställda och ett nätverk av 50 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Lotta Thulin, PR/Information, Mitsubishi Motors/SC Auto Sweden AB
08-474 54 51, 0705-806806 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se