Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi visar nästa Plug-in Hybrid i Genéve

Pressmeddelande   •   Mar 03, 2015 07:30 CET

Mitsubishi Motors kommer att premiärvisa konceptbilen XR-PHEV II vid den 85:e upplagan av bilsalongen i Geneve som öppnar idag.
XR-PHEV II är en liten suv som drivs av ett nytt plug-in hybridsystem. Den förväntas bli Mitsubishis andra plug-in hybrid efter försäljningssuccén Outlander PHEV.
Även nya pickupen L200 kommer även att premiärvisas i Europa på bilsalongen.

Mitsubishi Concept XR-PHEV II
Konceptbilen XR-PHEV II är en kompakt suv med plug-in hybridsystem.
Drivlinan som är lätt, kompakt och högeffektiv med frontmotor och framhjulsdrift, är idealisk för en crossoverbil. Koldioxidutsläppen är under 40g/km, samtidigt har bilen kraftfull och smidig prestanda med utmärkt respons.


Systemet är utformat för att huvudsakligen driva bilen med bara elektricitet och att motorn då fungerar som generator. Beroende på körförhållanden och kvarvarande batteriladdning så växlar systemet automatiskt mellan eldrift, serie-hybriddrift och parallell-hybriddrift. Föraren kan välja mellan batterisparläge eller laddningsläge och själv bestämma om bilen ska drivas med enbart elektricitet eller inte.
Samtidigt som bilen levererar kraftfull och sportig prestanda, så är den extremt tyst och fri från ryck i transmissionen vilket höjer körglädjen ytterligare.


Specifikationer Mitsubishi Concept XR-PHEV II
Längd x Bredd x Höjd 4,490mm × 1,890 mm × 1,620 mm
Hjulbas 2,670 mm
Antal säten 5
Batterikapacitet 12 kWh
Motoreffekt 120 kW
Drivning Framhjulsdrift
CO2-utsläpp Under 40 g/km

Nya L200
Det är nu dags för den femte generationen av lätta lastbilen L200 att göra entré, och bilen får Europapremiär i Genéve.
Modellen som produceras i Thailand för alla marknader, planerar att lanseras i Sverige under hösten.


Ny effektivare motor
Nya L200 får en helt ny 2,4 liters MIVEC turboladdad dieselmotor på 181 hk med bättre prestanda. CO2 utsläppet har reducerats med över 12% från tidigare 199 g/km till 177 g/km. Den nya utvecklade motorn i kombination med förstärkt ljudisolering bidrar till tystare ljud i kupén.

Komfort
Bullernivån i kupén har minimerats genom ljudisolerande och vibrationsdämpande material samtidigt som karossen har gjorts styvare. Fjädringen är optimerad för bekväm och jämn körning. Med en vändradie på 5,9 meter blir modellen en bland de bästa i klassen. En lägre styrstångsutväxling ger kortare rattutslag och därmed bättre styrrespons.

Förbättrad Säkerhet
Nya L200 har Mitsubishi Motors Corporations förstärkta karosskonstruktion (RISE) och är utrustad med sju krockkuddar för ökad säkerhet. Aktiva säkerhetsfunktioner inkluderar Trailer Stability Assist (TSA), som håller en släpvagn stabil i t.ex. stark sidvind, och Lane Departure Warning (LDW), som varnar när bilen tenderar att lämna körfältet.
Backkamera är standard för alla modeller.


Specifikationer Mitsubishi L200
Längd x Bredd x Höjd 5285 mm x 1815 mm x 1780 mm
Hjulbas 3000 mm
Antal säten 5
Motor Turbomatad 2,4-liters MIVEC diesel
Drivning Super Select 4WD-II
CO2-utsläpp 169 g/km (6MT) / 189 g/km (5AT)


Smartphone Link Display Audio
Mitsubishi Motors Corporations Smartphone Link Display Audio kommer att göra världsdebut på motormässan i Geneve. Den är kompatibel med Android Auto samt CarPlay och kommer att installeras i vissa modeller på den europeiska marknaden
från och med i sommar.
Smartphone Link Display Audio har utformats för att användaren ska ha enkel och intuitiv tillgång till innehållet på sin smartphone, som till exempel kartor och musik. Det kommer finnas möjlighet för besökarna på mässan att själva testa Smartphone Link Display Audio vid Mitsubishi Motors Corporations monter.

För mer information samt bilder:
http://www.mitsubishi-motors.com/en/events/motorshow/2015/gms2015/

För mer information, kontakta Lotta Thulin, PR/Information Mitsubishi Motors Sverige
lotta.thulin@mitsubishimotors.se eller 0705-806 806

MMC Bilar Sverige AB är generalagent för Mitsubishi Motors personbilar och lätta lastbilar i Sverige. Mitsubishi är Japans äldsta biltillverkare och firade 90 år 2007. Huvudkontoret med 33 anställda, finns i Sollentuna utanför Stockholm. Cirka 73 återförsäljare och närmare 100 auktoriserade verkstäder finns runt om i landet.

Bifogade filer

PDF-dokument