Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi utrustar Pikes Peak med säkerhetsbilar

Pressmeddelande   •   Jun 26, 2013 16:18 CEST

Mitsubishi går in som partner till back­tävlingen Pikes Peak och förser tävlingen med nya säkerhetsbilar (safety cars). En specialutrustad version av Outlander och en omarbetad version av Mitsubishi Lancer Evolution.  Bilarnas avancerade fyrhjulsdrift och stabiliseringssystem gör att de passar för tävlingens tuffa för­hållanden med branta och kurviga vägar samt de ombytliga väderförhållanden som råder på berget.

Tävlingen äger rum nu på söndag den 30 juni i Pikes Peak, Colorado, USA. Sedan tidigare är det klart att Mitsubishi också ställer upp i tävlingen med två nyutvecklade elracebilar, i‑MiEV Evolution II. Den nyutvecklade elbilsprototypen är fyrhjulsdriven och bygger på framtidens elbilsteknik. Förra året kom i-MiEV Evolution I tvåa i tävlingens elbilsklass. I år satsar Mitsubishi på totalseger.

Pikes Peak Hill International Climb kallas också "Race to the Clouds" och
startar på 2 860 meter över havet. Målgången sker på bergets topp, som ligger nästan 1 500 meter högre upp, på 4 300 meters höjd. Under de 20 kilometrarna upp till toppen tar bilarna 156 kurvor och kör i en genomsnittlig lutning på sju grader.

Partners 
De båda säkherhetsbilarna har utvecklats i samarbete med AEM, BBS USA, Cobb Tuning, DC Sports, Kenwood USA Corporation och Muellerized Suspension Tuning.

Karta och mer fakta
https://www.facebook.com/iMiEV.official
http://www.ppihc.com/wp-content/uploads/2013/04/PPIHC2013-1.pdf

Åtta års garanti
Mitsubishi har åtta års garanti på alla personbilar som säljs i Sverige. Den långa garantin ger bilköparna fler bekymmersfria mil, ett tryggare köp och bättre andrahandsvärde. Garantin följer bilen i åtta år eller upp till 15 000 mil och gäller för alla Mitsubishis personbilar (förutom Lancer Evolution).

Fakta om Mitsubishi Motors
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 31 anställda och ett nätverk av 75 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige. Mer information finns på www.mitsubishimotors.se och på www.mitsubishibloggen.se.

För mer information, kontakta gärna: Lotta Thulin,PR- och informationsansvarig, Mitsubishi Motors Sverige 070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

 

 

MMC Bilar Sverige AB är generalagent för Mitsubishi Motors personbilar och lätta lastbilar i Sverige. Mitsubishi är Japans äldsta biltillverkare och firade 90 år 2007. Huvudkontoret med 31 anställda, finns i Sollentuna utanför Stockholm. Cirka 70 återförsäljare och närmare 100 auktoriserade verkstäder finns runt om i landet.

Bifogade filer

PDF-dokument