Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi utökar i Linköping

Pressmeddelande   •   Dec 01, 2010 09:04 CET

Mitsubishi förstärker nu sitt återförsäljarnät i Linköping. Den första december öppnar AutoPartner på Bonnorpsgatan 6, i det bilhandlartäta området Tornby i Linköping sina dörrar för Mitsubishi kunderna. Mitsubishi är i och med detta representerat på fyra platser i Östergötlands län.

-Den förstärkta närvaron i Linköping är en del i vår plan att utöka vårt nät av återförsäljare på strategiskt viktiga orter. Vi inleder därför nu samarbetet med en av Linköpings ledande bil-återförsäljare, AutoPartner. Tillsammans ska vi öka Mitsubishis närvaro och marknadsandel i Linköping med omnejd, säger Martin Åhrbom, chef för återförsäljarutveckling på Mitsubishi Motors Sverige.

-Mitsubishi har ett aktuellt och starkt modellprogram med attraktiva och prisvärda bilar vilket har gjort att Mitsubishi under de två senaste åren varit en av vinnarna på den svenska bilmarknaden. Tillsammans med de övriga varumärkena som vi representerar ser vi att Mitsubishi med sitt starka modellprogram gör oss till en komplett bil-leverantör i Linköping. Dessutom har vi saknat en pickup i vårt transportbilsutbud. Med Mitsubishi L200 får vi ett komplett och starkt utbud av lätta transportbilar, säger Lars Eriksson koncernchef för AutoPartner.

Fakta om AutoPartner
AutoPartner säljer BMW, Mini, Citroén och Mitsubishi. I verksamheten ingår nybils- och begagnatförsäljning, reservdelar samt service. Företaget säljer mellan 2000 och 3000 bilar per år i deras fyra bilanläggningar i Linköping, Kristianstad, Skövde och Växjö.  Mitsubishi kommer att vara representerat vid anläggningen i Linköping.

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors personbilsprogram importeras till Sverige genom SC Auto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor är placerat i Sollentuna utanför Stockholm. SC Auto Sweden AB har 31 anställda och ett nätverk av 70 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Lars Eriksson, koncernchef, AutoPartner, 013-25 34 00
Martin Åhrbom, Återförsäljarutveckling, Mitsubishi Motors Sverige, 08-474 54 45
Anders Erngren, PR/Information, Mitsubishi Motors Sverige
08-474 54 42, 070-265 86 42 eller anders.erngren@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument