Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi utmanar med ny crossover

Pressmeddelande   •   Aug 27, 2010 09:59 CEST

På måndag startar lanseringen av Mitsubishis nya kompakt-crossover, ASX. Kampanjen inleds med en nyinspelad reklamfilm som till en början ska gå TV 4, TV 8, Kanal 9 och Discovery samt med sponsorskap av program i Kanal 5. I kam­panjen ingår också taktiska annonser i Aftonbladet, Expressen, Kvällsposten och GT samt på webben. Lokalt följs lan­seringen upp med aktiviteter hos alla åter­försäljare, annonser i lokaltidningar och i lokal-tv. Bilen spås bli en europeisk succé i det starkt växande segmentet med små och tuffare crossover-bilar.

– Kampanjen för vår nya kompakta crossover, ASX, riktar sig mot dem som lever eller vill leva ett aktivt liv, som vill ha en rymlig och sportig bil. Vi har redan ökat vår marknadsandel i Sverige i år tack vare tuffare bilar med attraktivare design och japansk kvalitet. Med den nya ASX:en har vi möjlighet att ta ännu mer innan året är slut, säger Niclas Larsered, marknadschef på Mitsubishi i Sverige.

Den nya svenskproducerade filmen kan ses på: http://www.youtube.com/watch?v=-oMaehLkXxw

Eller ladda hem på: http://ftp.stopp.se  Användarnamn: mitsubishi  Lösenord: mitsubishi

 Mitsubishi räknar med att sälja 1 000 ASX-bilar i år och 2 000 under nästa år i Sverige. Bland annat tack vare att ASX är bränslesnålare, komfortablare och har bättre köregenskaper än många konkurrenter. ASX är en femsitsig, sportig bli med hög framkomlighet och goda lastmöjligheter. Bilen har en rad egenutvecklade nyheter, bland annat en helt ny dieselmotor.

För en aktiv målgrupp
– Med den nya filmen försöker vi på ett humoristiskt sätt visualisera en ung och aktiv målgrupp som ASX:en främst riktar sig till. Med ett rymligt och flexibelt bagageutrymme kombinerar ASX:en kombibilens goda lastmöjligheter och åkkomfort med SUV:ens populära, höga sittställning, fina köregenskaper och framkomlighet, säger Niclas Larsered, marknadschef på Mitsubishi i Sverige

Arbetsgrupp på filmproduktionsbolaget FLX: Fredrik Falk, regissör, Sandra Sohlman, producent och Carl-Johan Kvick, produktionsledare.

Arbetsgrupp på Morkman: Martin Jonsson, projektledare, Martin Lee, copywriter, Johan Mork, ad, Lisa Kårfalk, produktionsledare, Anne Lindgren, original och Christer Lidman, PR.

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors säljs i Sverige via SC Auto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. SC Auto Sweden AB har 29 anställda och ett nätverk av 70 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Niclas Larsered, marknadschef, Mitsubishi Motors Sverige/SC Auto Sweden AB
08-474 54 44, 070-624 54 11 eller niclas.larsered@mitsubishimotors.se
Anders Erngren, PR/Information, Mitsubishi Motors/SC Auto Sweden AB
08-474 54 42, 070-265 86 42 eller anders.erngren@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument