Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi stärker sitt varumärkesbyggande med Niklas Ekstedt som ambassadör

Pressmeddelande   •   Mar 28, 2018 14:56 CEST

Niklas Ekstedt - ambassadör för Mitsubishi Eclipse Cross

Fem år har gått sedan samarbetet med superäventyraren Renata Chlumska startade som ambassadör i Sverige för Mitsubishis Outlander PHEV – världens första SUV med Plug-In Hybrid teknik. Ett samarbete som på många sätt har varit framgångsrikt.
I samband med lanseringen av nya modellen Eclipse Cross inleder nu Mitsubishi Motors samarbete med ambassadören, stjärnkocken och naturälskaren Niklas Ekstedt.

Niklas Ekstedt som är uppvuxen i Järpen utanför Åre är en aktiv person som tycker om att spendera fritiden med familjen i naturen. Han driver restaurangerna “Ekstedts”,
“Tyge & Sessil” och ”Hillenberg” i Stockholm med fokus på svensk mat.
Samarbetet med Niklas för den nya kompakta SUV-modellen ligger helt i linje med Mitsubishis filosofi om en aktiv livsstil, att ta sig ut i naturen och upptäcka äventyret runt hörnet.

I samband med lanseringen av Eclipse Cross visas nu under april fem avsnitt av filmserien ”Ekstedts baklucka” i sociala medier. I serien tar Niklas med tittarna på sina bästa vardagsäventyr i skog och mark. Dessutom blir det matlagning utomhus på närproducerade råvaror och Niklas Ekstedt bjuder tittarna på tips om passande recept.
Niklas Ekstedt är dessutom med i den reklamfilm som Mitsubishi har spelat in för Eclipse Cross. Filmen är inspelad i Niklas hemtrakter i Jämtland.

- För mig är åtkomsten till riktig natur viktig, det är där jag och min familj hämtar energi. Oavsett om det handlar om en dagsutflykt eller en längre skidresa så krävs det en bil med fyrhjulsdrift och bra med utrymme för packning till hela familjen men samtidigt lagom stor för att fungera i vardagen i stan, och där tycker jag att Eclipce Cross är perfekt, säger Niklas Ekstedt.

Att samarbeta med ambassadörer har varit ett strategiskt beslut i arbetet att bygga varumärket Mitsubishi Motors kopplat till en aktiv livsstil och Mitsubishis varumärkesstrategi som bygger på fyrhjulsdrift, körglädje och hållbarhet.

- Valet av våra ambassadörer görs väldigt medvetet och är en viktig kugge i vårt varumärkesbyggande. Det som våra ambassadörer har gemensamt är passionen för natur och äventyr samt respekt för vår miljö vilket även Mitsubishi står för, säger Lotta Thulin, PR/Informationschef Mitsubishi Motors.

I Mitsubishis ambassadörsnätverk ingår förutom Renata Chlumska och Niklas Ekstedt även äventyraren Ola Skinnarmo och artisten Petter Alexis Askergren. Nyckelorden för samarbetena har varit långsiktighet och kontinuitet.
Sedan starten med ambassadörssamarbetena har man arbetat med allt från webbfilmer och podcast till återförsäljarturné och föreläsningar.

- Förändring åstadkommer man inte över en natt. Man måste våga vara uthållig då blir man också trovärdig och människor kan identifiera sig med varumärket. För nya Eclipse Cross, ser vi två tydliga huvudmålgrupper. Familjer med barn i skolåldern samt äldre par med utflugna barn. Dessa grupper har många gemensamma intressen som friluftsliv i form av att vara ute på sjön, skidåkning och vandring men också avancerad matlagning. Här ser vi en tydlig matchning med Niklas Ekstedt, avslutar Christina Holmberg, Marknadschef Mitsubishi Motors.

__________________________________________________________________________
Fakta om Mitsubishi Motors
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Upplands Väsby utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 32 anställda och ett nätverk av 73 återförsäljare och 85 serviceverkstäder runt om i Sverige.
Mer information finns på www.mitsubishimotors.se


För mer information, kontakta gärna: Lotta Thulin, PR- och informationsansvarig, Mitsubishi Motors Sverige 070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument