Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi stärker sin position i Västsverige

Pressmeddelande   •   Nov 27, 2009 09:30 CET

Mitsubishi utökar återförsäljarnätet och förstärker närvaron i Västsverige genom ett nytt samarbete med Västra Bil i Kungsbacka. Det blir Mitsubishis tionde återförsäljare i västra Sverige. Redan nu på lördag den 28 november är det premiär och Mitsubishis mest populära bilar finns på plats i bilhallen.

– Med flera nya miljöbilar och en ny återförsäljare i Kungsbacka siktar vi på att öka marknadsandelarna i Västsverige under nästa år. Vi hoppas att fler ska upptäcka den höga kvaliteten och den snygga designen som våra nya bilar har, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi i Sverige.

Kungsbacka är traditionellt ett starkt fäste för Mitsubishi med många både nya och gamla Mitsubishi-ägare.

– Vi tycker att det är rätt tillfälle att satsa på Mitsubishi nu eftersom de har ett nytt, starkt modellprogram och många nya spännande modeller på gång. Dessutom har Mitsubishi miljöbilar i alla segment, från den lilla Colten till den stora familjebilen Outlander, vilket skiljer dem från många andra märken, säger Morgan Reinler, vd för Västra Bil i Kungsbacka.

Västra bil ligger på Magasinsgatan 31 i Kungsbacka och säljer knappt 300 nya och begagnade bilar per år.

– Många Kungsbackabor har redan varit hos oss och frågat efter Mitsubishi av gammal vana, eftersom det låg en Mitsubishi-handlare här innan vi flyttade hit för ett och ett halvt år sedan, säger Morgan Reinler.

Mitsubishis har nu tio återförsäljare i Västsverige: Härene Bil i Lidköping, Tage Johansson Bil i Målsryd, Hedin Bil i Mölndal, Gäre Bil i Skövde, Bratteröds Bil i Uddevalla, Sture Carlsson Bil i Vänersborg, Eije Petterssons Bil i Åmål, Newcar i Varberg och Västra Bil i Kungsbacka.

 

Fakta om Mitsubishi

Mitsubishi Motors säljs i Sverige via SC Auto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. SC Auto Sweden AB har cirka 30 anställda och ett nätverk av 53 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Thomas Holm, vd, Mitsubishi Motors Sverige, 070-348 16 10
Morgan Reinler, vd, Västra Bil i Kungsbacka AB, 0300-127 10
Anders Erngren, PR/Informationsansvarig, Mitsubishi Motors/SC Auto Sweden AB
08-474 54 42, 070-265 86 42 eller anders.erngren@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument