Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi satsar på att vinna Pikes Peak

Pressmeddelande   •   Maj 23, 2013 06:45 CEST

Mitsubishi ställer i år upp med två nyutvecklade elracebilar, i-MiEV Evolution II, i höghöjdstävlingen Pikes Peak i USA. Den nyutvecklade elbils­prototypen är fyrhjulsdriven och bygger på framtidens elbilsteknik. Förra året kom i-MiEV Evolution I tvåa i tävlingens elbilsklass. I år satsar Mitsubishi på totalseger. Tävlingarna äger rum den 25 till 30 juni, 2013.

Backtävlingen Pikes Peak Hill International Climb är den näst äldsta motortävlingen i USA. Den kördes för första gången 1916 och är en årlig bil- och motorcykeltävling som går uppför det branta berget Pikes Peak i Colorado.

I i-MiEV Evolution II används delvis samma komponenter som i de serietillverkade bilarna. Evolution II har dessutom försetts med ett kraftigare batteri, fyra motorer på totalt 400 kW och fyrhjulsdrift.

Pikes Peak Hill International Climb kallas också "Race to the Clouds" och startar på 2 860 meter över havet. Målgången sker på bergets topp, som ligger nästan 1 500 meter högre upp, på 4 300 meters höjd. Under de 20 kilometrarna upp till toppen har bilarna tagit 156 kurvor och kört i en genomsnittlig lutning på sju grader.

Hiroshi Masuoka
Den ena bilen körs av den legendariska racerföraren Hiroshi Masuoka. Han har kört Dakarrallyt 21 gånger och vunnit tävlingen både 2002 och 2003 med en Mitsubishi Pajero. Förra året kom han på en andra plats i Pikes Peaks elbilsklass med  i-MiEV  Evolution I.

Greg Tracy
Den andra bilen körs av Greg Tracy som tidigare har vunnit Pikes Peaks på motorcykel sex gånger. 

Karta och mer fakta
https://www.facebook.com/iMiEV.official
http://www.ppihc.com/wp-content/uploads/2013/04/PPIHC2013-1.pdf

Åtta års garanti
Mitsubishi har åtta års garanti på allapersonbilar som säljs i Sverige. Den långa garantin ger bilköparna fler bekymmersfria mil, ett tryggare köp och bättre andrahandsvärde. Garantin följer bilen i åtta år eller upp till 15 000 mil och gäller för alla Mitsubishis personbilar (förutom Lancer Evolution).


Fakta om Mitsubishi MotorsMitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 31 anställda och ett nätverk av 75 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige. Mer
information finns på www.mitsubishimotors.se och på www.mitsubishibloggen.se.

För mer information, kontakta gärna:
Lotta Thulin, PR- och informationsansvarig, Mitsubishi Motors Sverige 070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

 

MMC Bilar Sverige AB är generalagent för Mitsubishi Motors personbilar och lätta lastbilar i Sverige. Mitsubishi är Japans äldsta biltillverkare och firade 90 år 2007. Huvudkontoret med 31 anställda, finns i Sollentuna utanför Stockholm. Cirka 70 återförsäljare och närmare 100 auktoriserade verkstäder finns runt om i landet.

Bifogade filer

PDF-dokument