Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi samarbetspartner i historisk satsning

Pressmeddelande   •   Jan 25, 2012 15:05 CET

Rallyföraren Ramona Karlsson ska köra rally-VM 2012 tillsammans med kartläsaren Miriam Walfridsson. De blir Sveriges första kvinnliga ekipage som kör rally-VM någonsin. Redan den 8 mars kör de sin första VM-deltävling, som äger rum i Mexiko.

– Jag har sedan en längre tid kört Mitsubishi Lancer Evolution och kommit fram till att det är den mest konkurrenskraftiga bilen med de bästa förutsättningarna för VM. Målet är att totalt komma topp-fem efter säsongens deltävlingar, säger Ramona Karlsson, Sveriges främsta kvinnliga rallyförare.

Ramona Karlsson är inte bara förare utan också teamchef för det egna teamet Ramona Rallying. Hon är dessutom den första svenska kvinna som kör rally-VM.

– Både Mitsubishi och Sverige har en lång rallytradition och en framgångsrik rallyhistoria. Tillsammans med Ramona Karlsson och hennes team vill vi vara med och förhoppningsvis skriva nästa blad i historieböckerna. Med deras erfarenhet och talang tror vi att de kommer att ha en god chans att köra in bland de främsta i den, minst sagt, mansdominerade rallyvärlden, säger Niclas Larsered, marknadschef för Mitsubishi Motors i Sverige.

Ramona bloggar
På Mitsubishis blogg skriver Ramona Karlsson om hur man med en stark vilja, envishet och hård träning kan lyckas nå sina mål och om att tjejer kan lyckas i en bransch som till största delen består av män. http://www.mitsubishibloggen.se/

Tävlingskalender
Ramona Karlssons planerar att köra sex VM-deltävlingar i klassen PWRC under 2012:
Rally Mexiko, 8-11 mars
Rally Argentina, 27-29 april
Rally Nya Zeeland, 22-24 juni
Rally Tyskland, 24-26 augusti
Rally Italien, 18-21 oktober
Rally Spanien, 8-11 november
 
Ramona Karlsson
Ramona Karlsson (30 år) kör den senaste versionen av Mitsubishi Lancer Evolution och är Sveriges främsta kvinnliga rallyförare. Förutom rallyförare är hon också förarinstruktör och stuntförare. Hennes co-driver heter Miriam Walfridsson (25 år) och chefsmekaniker är Mikael Gustafsson.

Sveriges längsta bilgaranti
Mitsubishi har åtta års garanti på alla personbilar som säljs i Sverige. Det är Sveriges längsta garanti vid köp av en ny bil och ger bilköparna fler bekymmersfria mil, ett tryggare köp och bättre andrahandsvärde. Garantin följer bilen i åtta år eller upp till 15 000 mil och gäller för alla Mitsubishis personbilar.

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 31 anställda och ett nätverk av 70 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Lotta Thulin, PR/Information, Mitsubishi Motors Sverige
08-474 54 51, 070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se
Niclas Larsered, marknadschef, Mitsubishi Motors Sverige
08-474 54 44, 070-624 54 11 eller niclas.larsered@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument