Följ Mitsubishi Motors Sverige

MITSUBISHI RALLIART EVOLUTION CHALLENGE SVERIGE INFÖR DELTÄVLING 1

Pressmeddelande   •   Feb 08, 2010 14:47 CET

  • Rally Sweden: 12–13 februari 2010
  • Tredje säsongen av Mitsubishi-serien drar igång.
  • Tolv team anmälda till de sju deltävlingarna.
  • 2010 prissumma är klar, och vinnaren får chansen att bli European Evolution Challenge Champion.
  • Mästaren från 2009, Jocke Nyman, laddar för att dra maximal nytta av sitt pris i Rally Sweden.

The Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sverige, den enda märkesserien för Grupp N Lancer Evolutions, startar sin tredje omgång och så många som tolv ekipage är anmälda. 2010 års säsong är därmed den största hittills!

Första rundan i årets Evolution Challenge är Rally Sweden. Tävlingen är också premiär i Rally-SM och World Rally Championship (WRC), där VM-förarna har en tävlingsdag mer än övriga. Noterbart är att forne Evolution Challenge-vinnaren Jimmy Joge kommer till start, liksom Markus Hällbo, Hans-Erik Weng, Joachim Carlström och Joachim Grahn.

Med förtjusning hälsar seriens organisatör också åtta nya förare välkomna. Ramona Karlsson och Cindy Brüggemann tar upp kampen för att försöka bli första kvinnliga segrare i serien, och andra nykomlingar att se upp med är Jari Saarinen, Patrik Johansson, Roger Enlund, Anders Johansson och Fredrik Alsdal.

 ”Det är stort att vi har tolv team med i år, och att vi startar Swedish Evolution Challenge med året största och mest prestigefyllda tävling, Rally Sweden”, säger seriens koordinator Simon Slade. ”Intresset för årets serie har varit väldigt stort, och det avspeglas också i antalet startande. Det råder ingen tvekan om att vi har en spännande säsong framför oss.”

Efter månader av förberedelser är reglerna färdiga, och kan laddas ner från hemsidan:
www.evo-challenge.com . Organisatören meddelar att ännu en gång finns en omfattande prissumma där Mitsubishi Motors Sverige varje omgång – samt i slutet av säsongen – belönar den främste. Även däck och liknande delas ut efter varje deltävling.

För första gången kommer också den svenske vinnaren att få möta segrarna från samma cuper i England och i Irland. Dessa tre ska få starta i en internationell tävling, antingen i slutet av året eller i början av 2011. I priset ingår fri startavgift, fria däck, bränsle och andra omkostnader. Den av de tre som då är snabbast får titeln European Evolution Challenge Champion.

2009 års svenska Evolution Challenge mästare – Jocke Nyman och hans co-driver Bo Holmstrand – har stor användning av sitt pris från förra året, då de nu tävlingar i WRC-delen med en hyrd Evolution IX. De startar i Grupp N-klassen och om deras form från 2009 är något att gå efter är det troligt att de tar VM-poäng.

Rally Sweden är den första av två vintertävlingar i 2010 års Evolution Challenge. Starten är i Karlstod på torsdag kväll, med en publiksträcka på travbanan. De tävlande drar sig sedan norrut för att köra fyra sträckor på fredag, och lika många på lördag. Deltagarna i Mitsubishicupen och i SM avslutar sin tävling i Hagfors klockan 15.00 på lördagseftermiddagen.

De som deltar i VM kör ytterligare tre sträckor under fredagen, fyra mer under lördagen och ytterligare fem på söndag.

2009 års Mitsubishi Ralliart Evolution Challenge Sverige sponsras av: Pirelli däck, Sunoco bränslen, Speedline Corse PPE fälgar, Endless bromsbelägg, JR Motorsports, PIAA extraljus, Sparco racekläder, MPart och Mitsubishi Motors Sweden.

Evolution Challenge Startande deltävling 1
105 Jimmy Joge (Tjällmo)/John Stigh (Skänninge)
106 Markus Hällbo (Stora Skedvi)/Lars Gustafsson (Hofors)
109 Jari Saarinen (Mantorp)/Stefan Andersson (Mantorp)
111 Hans-Erik Weng (Säffle)/Henrik Hulterskog (Stensjön)
112 Patrik Johansson (Växjö)/Jesper Johansson (Ryd)
114 Joachim Carlström (Rockneby)/Jörgen Norman (Torsås)
120 Roger Enlund (Västerås)/Christer Carlsson (Katrineholm)
123 Joachim Grahn (Yngsjö)/Rickard Nilsson (Kristianstad)
126 Anders Jonasson (Växjö)/Jörgen Lindahl (Ryd)
142 Ramona Karlsson (Falköping)/Miriam Walfridsson (Torsby)
144 Cindy Brüggemann (Gamleby)/ Eveline Walfridsson (Torsby)
146 Fredrik Alsdal (Arboga)/Per Schlegel (Arboga)

 

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors säljs i Sverige via SC Auto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. SC Auto Sweden AB har cirka 30 anställda och ett nätverk av 70 åter­försäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Tomas Weng, Ralliart Evolution Challenge ansvarig (i Sverige)
Tel: 070-534 49 42 eller tomas@mpart.se

Anders Erngren, PR/Information, Mitsubishi Motors/SC Auto Sweden AB
08-474 54 42, 070-265 8642 eller anders.erngren@mitsubishimotors.se 

Bifogade filer

PDF-dokument