Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi Pajero fyller 30 år

Pressmeddelande   •   Jun 11, 2013 14:44 CEST

Mitsubishi Pajero blev den första moderna SUV:en på marknaden när den lanserades 1983. I dag är det en av bilvärldens mest klassiska terrängbilar. I och med Pajeron, introducerade Mitsubishi också sin fyrhjulsdrift på allvar, även om bolagets första fyrhjulsdrivna bil producerades redan 1936.

Mitsubishi Pajero är en kraftfull och robust SUV som har ett avancerat fyrhjulsdriftssystem. Det är en av de bästa bilarna att köra med i riktigt svår terräng. Den klarar 35 graders lutning uppför, 45 graders lutning i sidled och 70 centimeter djupt vatten.

Dagens Pajero är den fjärde generationen sedan introduktionen. Den är utrustad med speciella säkerhetssystem som bland annat hjälper föraren till en mer kontrollerad körning i kraftiga nedförsbackar. Innan Pajero lanserades utvecklade Mitsubishi en rad koncept-SUV:ar, Minica Jeep var den första och visades redan 1969. Tio år senare visades Pajero upp som konceptbil för första gången.

Dakarrallyts stora vinnare
Mitsubishi Pajero har vunnit cross country-tävlingen, Dakarrallyt, tolv gånger och segrat fyra gånger i FIA World Cups for Cross Country Rallies. Ingen annan bilmodell eller bilmärke ligger i närheten av Mitsubishis rekord.

Åtta års garanti
Mitsubishi har åtta års garanti på alla personbilar som säljs i Sverige. Den långa garantin ger bilköparna fler bekymmersfria mil, ett tryggare köp och bättre andrahandsvärde. Garantin följer bilen i åtta år eller upp till 15 000 mil och gäller för alla Mitsubishis personbilar (förutom Lancer Evolution).

Fakta om Mitsubishi Motors
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 31 anställda och ett nätverk av 75 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige. Mer information finns på
www.mitsubishimotors.se och på www.mitsubishibloggen.se.

För mer information, kontakta gärna: Lotta Thulin,PR- och informationsansvarig, Mitsubishi Motors Sverige 070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

MMC Bilar Sverige AB är generalagent för Mitsubishi Motors personbilar och lätta lastbilar i Sverige. Mitsubishi är Japans äldsta biltillverkare och firade 90 år 2007. Huvudkontoret med 31 anställda, finns i Sollentuna utanför Stockholm. Cirka 70 återförsäljare och närmare 100 auktoriserade verkstäder finns runt om i landet.

Bifogade filer

PDF-dokument