Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi på väg mot rekordår i Sverige

Pressmeddelande   •   Nov 22, 2010 08:30 CET

Hittills i år har Mitsubishi ökat försäljningen i Sverige med 47 procent. Prognosen för 2010 är en ökning på hela 65 procent jämfört med 2009. Det motsvarar en total försäljning av 5 700 bilar. Målet för de kommande åren är att bli ett av de tio mest sålda bilmärkena i Sverige, med en marknadsandel på över tre procent. För att nå dit arbetar Mitsubishi med att förstärka och utveckla relationerna med sina återförsäljare. Det har resulterat i att Mitsubishi tog ett rejält kliv upp, till plats åtta, i årets upplaga av Motorbranschens Riksförbunds (MRF:s) stora undersökning om relationerna mellan generalagenter och återförsäljare.

– När 2010 är slut har vi nästan fördubblat vår marknadsandel på bara två år. Miljövänligare och attraktivare bilar i kombination med ett förstärkt nätverk av återförsäljare bidrar till vår kraftiga ökning. Vi har jobbat hårt och målmedvetet, men vi är långt ifrån nöjda. Under nästa år kommer vi att satsa ännu hårdare för att ta fler marknadsandelar. Vi ska upp på topp-tio-listan över de mest sålda märkena i Sverige inom några år, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi i Sverige.

De senaste tre åren har Mitsubishi genomfört en stor omorganisation bland sina återförsäljare. Totalt har 29 nya försäljningsställen tillkommit och 11 försäljningsställen har avslutats. Dagens 68 försäljningsställen ska på sikt öka till mellan 75 och 80 stycken.

– Vi uppfattas i dag som ett populärt märke bland många återförsäljare. De har märkt att vi har ett bra modellprogram, innovativa tekniska lösningar och att vi är först med att lansera en riktig elbil, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi i Sverige.

Tio-i-topp bland återförsäljarna
I MRF:s undersökning om återförsäljarnas synpunkter på generalagenterna avancerar Mitsubishi i år från trettonde till åttonde plats. Undersökningen mäter återförsäljarnas åsikter om hur generalagenterna sköter bland annat försäljning/marknadsföring, servicemarknad och affärsvillkor. Undersökningen genomfördes av Sifo på uppdrag av MRF.

– Det är många återförsäljare som börjar bli mer intresserade av att satsa på Mitsubishi och de märker att vi satsar mycket på relationerna med dem. Det bekräftas också i MRF:s nya undersökning där vi i år rankas som den åttonde bästa generalagenten i Sverige. Målet för nästa år en sjätteplats, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi i Sverige.

Internationella framgångar
Mitsubishi Motors Corporations halvårsrapport för räkenskapsåret 2010 (1 april-30 september 2010) visar en omsättningsökning på 51 procent jämfört med motsvarande period förra året. Det innebär en omsättningsökning med 24,4 miljarder kronor till 72,4 miljarder kronor för det första halvåret 2010 (1 april-30 september 2010).

Under samma period har den globala försäljningen av antal bilar ökat med 19 procent. Det innebär en ökning med 82 000 bilar, från 445 000 bilar till 527 000 bilar under det första halvåret i år.

Fakta om MRF:s enkät
I år är det femtonde gången som MRF genomför en enkät bland sina märkesåterförsäljande medlemmar. Totalt har 126 frågor ställts om generalagenternas prestationer inom områden som försäljning/marknadsföring, servicemarknad och affärsvillkor. Undersökningen genomförs av Sifo (på uppdrag av MRF) och svarsfrekvensen är över 75 procent.

Bilförsäljningen i Sverige har i år hittills ökat med 34 procent och väntas öka med cirka 35 procent för helåret 2010.

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors säljs i Sverige via SC Auto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. SC Auto Sweden AB har 29 anställda och ett nätverk av 70 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Thomas Holm, vd, Mitsubishi Motors Sverige, 070-348 16 10
Anders Erngren, PR/Information, Mitsubishi Motors Sverige
08-474 54 42, 070-265 86 42 eller anders.erngren@mitsubishimotors.se