Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi öppnar nytt på fyra orter i Skaraborg

Pressmeddelande   •   Dec 09, 2009 10:24 CET

Mitsubishi utökar återförsäljarnätet genom ett nytt samarbete med Gustaf E Bil i Skövde. Det innebär att Mitsubishi börjar säljas på fyra nya orter i Skaraborgsområdet: Mariestad, Ulricehamn, Falköping och Skövde. Mitsubishis bilar får premiär i hos Gustaf E Bil under februari 2010. Därmed säljs Mitsubishi totalt på 13 anläggningar runt om i Västsverige.

 – Genom det nya avtalet når vi många potentiella kunder i Skaraborg som i dag inte har någon Mitsubishi-handlare på sin ort. Gustaf E Bil är ett väletablerat bilföretag, som i kombination med våra nya modeller kommer att bidra till ökade marknadsandelar i Skaraborgs­trakten, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi i Sverige.

 – Vårt nya samarbete med Mitsubishi är ett strategiskt val som beror på deras nya spännande modellprogram, att de har flera intressanta crossover-modeller på gång och att de har en rad nya miljöbilar. Dessutom sitter man på framtidens teknik och är först med en riktig elbil. Genom samarbetet med Mitsubishi ser vi stora möjligheter för tillväxt under de kommande åren, säger Anders Borg, vd för Gustaf E Bil.

 De fyra anläggningar som från och med februari börjar sälja Mitsubishi ligger på Mossvägen 18 i Falköping, Hammarsmedsgatan 30 i Mariestad, Boråsvägen 25 i Ulricehamn och Kaplans­gatan 34 i Skövde.

 Mitsubishi har från och med februari tretton återförsäljare i Västsverige: Härene Bil i Lidköping, Tage Johansson Bil i Målsryd, Hedin Bil i Mölndal, Gäre Bil i Skövde, Bratteröds Bil i Uddevalla, Sture Carlsson Bil i Vänersborg, Eije Petterssons Bil i Åmål, Newcar i Varberg, Västra Bil i Kungsbacka, Gustaf E Bil i Skövde, Gustaf E i Bil Falköping, Gustaf E Bil i Mariestad och Gustaf E Bil i Ulricehamn.

 Fakta om Gustaf E Bil

Gustaf E Bil AB representerar Saab, Opel, Chevrolet, Isuzu och nu även Mitsubishi. I verksamheten ingår nybils- och begagnatförsäljning, reservdelar samt service. Företaget har ett av marknadens bredaste och starkaste bilsortiment och säljer i en normal marknad cirka 3 000 nya och begagnade bilar per år. Huvudkontoret ligger i Skövde och har cirka 100 anställda. Gustaf E Bil har fem bilanläggningar som ligger i Skövde, Falköping, Mariestad, Borås och Ulricehamn. Företaget ägs av Midway Holding AB, noterat på Stockholmsbörsen, och omsätter cirka 500 miljoner kronor per år.

 Fakta om Mitsubishi

Mitsubishi Motors säljs i Sverige via SC Auto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. SC Auto Sweden AB har ett nätverk av 62 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige. Nätverket säljer cirka 4000 nya Mitsubishi per år.

För mer information, kontakta gärna:
Thomas Holm, vd, Mitsubishi Motors Sverige, 070-348 16 10
Anders Borg, vd, Gustaf E Bil, 070-790 48 01, anders.borg@gustafebil.se
Anders Erngren, PR/Informationsansvarig, Mitsubishi Motors/SC Auto Sweden AB
08-474 54 42, 070-265 86 42 eller anders.erngren@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument