Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi Motors tillverkar succébilen Outlander även i Europa

Pressmeddelande   •   Sep 19, 2007 08:56 CEST

Nya Mitsubishi Outlander har blivit en försäljningssuccé i stora delar av Europa. De första bilarna som kom till Sverige våren 2007 såldes slut på några veckor. Lagom till lanseringen av nya Outlander med två nya motorer, en 2,2-liters dieselmotor med partikelfilter och en 2,4-liters bensinmotor med CVT-låda, meddelar Mitsubishi Motors att Outlander även kommer att byggas i Europa för att klara efterfrågan.
— Vi har redan många bilar sålda av dem som nu kommer hem under hösten, berättar Carina Carlsson, PR- och Marknadschef på Mitsubishi Motors i Sverige.

Outlander byggs sedan tidigare i Japan. Under 2008 kommer den även att byggas vid NedCars fabrik i Born i Holland. Detta innebär också att resurser frigörs på de japanska fabrikerna så att där finns ytterligare kapacitet för nya Lancer som även den blivit en framgång på de marknader där den har introducerats. Prognoserna för Europa tyder på framgång även här.
— Lancer är en bil vi ser fram emot. Efterfrågan har vi redan och med tanke på att den på många sätt är en uppföljande till tidigare Carisma och Galant tror vi att även den kommer att blir populär. Beslutet om tillverkning av Outlander i Holland innebär att Mitsubishi Motors säkrar att vi ännu bättre kan motsvara efterfrågan från marknaden, både för Outlander och nya Lancer, säger Carina Carlsson.

NedCar i Holland blir monteringsfabrik för nya Outlander och kommer att vara det så länge bilen produceras. Sedan tidigare byggs Colt i fabriken och det kommer att fortsätta som vanligt.

Carina Carlsson
PR- och Marknadschef
08-474 54 44
070-624 54 11
carina.carlsson@mitsubishimotors.se

Mitsubishi Motors distribueras i Sverige av SC Auto Sweden AB som ägs av det japanska handelsföretaget Sumitomo Corporation. SC Auto Sweden AB har kontor och lager i Spånga utanför Stockholm med cirka 50 anställda. Under 2006 såldes cirka 5 200 nya Mitsubishi i Sverige. Från norr till söder finns 57 återförsäljare och 100 serviceverkstäder.