Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi Motors på bilsalongen i Genevé 2008

Pressmeddelande   •   Feb 13, 2008 14:10 CET

- En nyans av orange -

Vad signalerar en färg ..?
Orange är en färg som leder tanken till livfullhet, värme och entusiasm.

Till kreativitet, energi, och framgång.

Till stimulans – men också till polarisering.

Allt det här är egenskaper som definitivt gäller Mitsubishi Motors Corporation ( MMC ) år 2008 …

Eftersom MMC är annorlunda – och låter höger hjärnhalva styra – tar dessa egenskaper gestalt i vår helt nya bilkollektion. Var och en av bilarna lutar sig mot en klassiker; de är stilikoner med ett uppdrag:

- Lancer Evolution: Sportig anda
- ”i-EV”: Grön vision ( eller orange ?....)
- Pajero: Sofistikerad fyrhjulsdrift

På 2008 års bilsalong i Genève kommer alla Mitsubishis premiärvisningar och nyckelmodeller definitivt att skicka samma starka budskap i oranga nyanser:

Prototype-S:
Precis som både Concept-X (Tokyo 2005) och Prototype-X (Detroit 2007) pekade fram emot de nya bilarna Lancer Sportsedan och Lancer Evolution så följer Prototype-S i den lovordade uppvisningsbilen Concept-Sportbacks spår (2005 Frankfurt) och ger en försmak av den kommande Lancer Sportbacks utförande.

När Lancer Sportback lanseras senare i år blir denna femdörrars halvkombi den nya Lancerkollektionens starkaste modell i Europa med 70 procent av den beräknade försäljningsvolymen för Lancerbilar på denna kontinent.

Blänkande metallic orange till färgen – får Prototype-S också ett baksäte med inbyggd flexibilitet, och den nya Lancerkollektionens typiska kördynamik.
MMC:s strävan avspeglas här i en sportig kilformad profil, skarpt tecknade linjer, en självsäker image genom den långa hjulbasen / breda spårvidden, en hög bakre del och den markanta takspoilern bak. Allt detta uttrycker Mitsubishis vision för sin flexibla sportsedan i C- och D-segmenten, en bil som skiljer sig från traditionella halvkombibilar. På samma sätt blandar Prototype-S olika element från Concept-Sportback (det övergripande konceptet), Lancer Evolution (utförandet) och Lancer Ralliart (240 hk / 343 Nm 2.0 l turbomotor, Twin Clutch SST växellåda, konstant fyrhjulsdrift med Mitsubishi Motors Active Center Differential), samtidigt som den får en vidareutvecklad Mitsubishi Motors jaktplansgrill.

i-EV
Den oranga färgen lyser starkare av livslust och pekar mot en sundare framtid för mänskligheten än vad de kalla gröna och blåa nyanser gör som annars ofta förknippas med miljöbudskapet. Därför matchar de orange färgnyanserna Mitsubishis strålande utveckling i denna riktning alldeles utmärkt …
Som en spjutspets i MMC:s miljötänkande och som ett tecken på företagets engagemang för innovativa och miljövänliga lösningar visas också den eldrivna stadsbilen i-EV i Genève.
Elbilen i-EV ska lanseras i Japan 2010. Export till andra marknader är under utvärdering.

Pajero Evolution
Det inställda Dakarrallyt till trots blir Pajero Evolution än en gång vår gästande stjärna, och med den följer varma och exotiska minnen från Pajeros tolv förstaplaceringar: en hyllning till Pajeros förmåga och till Mitsubishis robusta kvalitet och expertis inom fyrhjulsdriftteknik.

Mitsubishi Motors presskonferens
kommer att äga rum tisdagen den 4 mars kl. 15.30
i Mitsubishis monter – Välkommen !

Kontakt:

Lotta Thulin PR/Information, SC Auto Sweden AB
Tel 08-474 54 51 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se
www.mitsubishimotors.se

Anders Erngren Produktchef, SC Auto Sweden AB
Tel 08-474 54 42 eller anders.erngren@mitsubishimotors.se

Daniel Nacass PR-chef, Mitsubishi Motors Europe B.V.
Tel + 31 6 10 92 38 42 eller d.nacass@mitsubishi-motors-euro.com

Bifogade filer

PDF-dokument