Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi levererar bilar till Jordbruksverkets veterinärer

Pressmeddelande   •   Okt 10, 2008 10:47 CEST

När Jordbruksverket behövde byta ut landets servicebilar till landets veterinärer ville de ha ett alternativ till nuvarande bilpark. Mitsubishi återförsäljaren Axel Johanssons Bil i Jönköping fick då tillsammans med Ydre Skåp i uppdrag att ta fram en lösning.

En referensgrupp med veterinärer sammanställde en kravspecifikation och utifrån denna byggdes en provbil. Under drygt ett år utvärderades projektet och i våras kunde den första veterinärbilen levereras. Bilarna beställdes hos Axel Johanssons Bil i Jönköping.

Jordbruksverket har totalt ca 250 bilar som används av distriktsveterinärer runt om i landet av ca 300 veterinärer. I dagsläget är ca 20 av dessa specialbyggda Mitsubishi L200.

Det ställs stora krav på dessa bilar, som ska vara funktionella, ergonomiska och med generösa utrymmen där både arbetsyta, mediciner och arbetsverktyg ska få plats.
Jordbruksverkets Rolf Köhler säger att när de tittade på olika lösningar så var det ute "efter ett väl fungerande koncept, inte bara en bil".
Efter många utvärderingar och tester föll valet på Mitsubishi L200.
Man har tillsammans med Axel Johanssons Bil och Ydre Skåp utvärderat och utvecklat och nu är det klart berättar Rolf Köhler.

Ydre Skåp är ett företag som ligger i Österbymo och tillverkar kreativa lösningar och specialbyggnationer till fordon. Deras egen tillverkning av sandwichmaterial i kombination med egenutvecklade aluminiumprofiler, ger dem stor flexibilitet och full kontroll över tillverkningsprocessen, vilket ger hög kvalitet på färdig produkt.

För mer information, kontakta:

Lotta Thulin, PR/Information Mitsubishi Motors / SC Auto Sweden AB
Tel 08-474 54 51 Mobil 070-5806806 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

Rolf Köhler, Jordbruksverket
Tel 070-5325169 eller rolf.kohler@sjv.se