Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi Lancer Sportsedan äntligen på bild

Pressmeddelande   •   Dec 11, 2006 09:19 CET

Nu visar Mitsubishi Motors de första bilderna på nya Lancer Sportsedan som börjar säljas i Sverige hösten 2007. Första gången som bilen visas i verkligheten blir på Detroit Motor Show i januari 2007.

— Bilen kommer att passa den svenska marknaden. Dagens Lancer har sålt bra i år, så det finns definitivt en efterfrågan, säger Carina Carlsson, PR- och marknadschef för Mitsubishi Motors i Sverige.

Nya Lancer Sportsedan är 4,57 lång och 1,76 bred, vilket placerar den bland de stora bilarna i mellanklassegmentet. Efter introduktionen kommer flera motoralternativ. Exakt vilka som kommer på den svenska marknaden är ännu inte helt fastställt, men klart är att det både kommer att finnas diesel- och bensinalternativ.

Designen har sitt tydliga arv från Mitsubishi Concept-X och Concept-Sportback som har visats på mässor sedan 2005. Förutom det bär bilen på 35 års arv från tävlingsbanorna. Det är alltså inte bara en ny bil, utan en bil som utvecklats under lång tid, som tagit lärdom av de påfrestningar som rally har erbjudit och inte minst de önskemål som marknaden har på en bil i denna klass.

Bilen byggs på den nya globala plattformen som även nya Outlander byggs på.

Mått:
Hjulbas: 2,635 m
Längd: 4,570 m
Höjd: 1,490 m
Bredd: 1,760 m

http://www.waymaker.se/templates/newsList.aspx?id=47&wm_org_id=10286&wm_lang=SV