Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi Lancer som halvkombi - världspremiär i Paris

Pressmeddelande   •   Jun 16, 2008 16:03 CEST

I våras på Genevé salongen introducerades Lancer SportSedan och samtidigt visades konceptbilen Prototype-S.

Nu i oktober har nya Lancer Sportback världspremiär på Paris Motor Show. Likheterna är många från den Prototype-S som visades i Genevé.

Sportback som är en sportig 5-dörrars halvkombi förväntas bli en storsäljare i Sverige och Europa, och beräknas stå för ca 70% av den totala volymen för Lancer.
Den är utvecklad med tanke på den europeiska marknaden, där ca 75% av nedre mellanklassens bilar i Europa är 5-dörrars modeller. Den kommer att finnas i motoralternativen 1,5 l och 1,8 l bensinmotorer samt 2,0 l dieselmotor.

Lancerfamiljen får dessutom tillökning av den sportiga Lancer Ralliart som även den visas på Paris salongen i oktober.
Lancer Ralliart kommer till Sverige och Europa under första delen av 2009. Den placerar sig mellan Lancer Sportback och Evolution med sina 240 hk och 2,0 l turbomotor med 4-hjulsdrift. Motorn är helt i aluminium, precis som Evolution, och den har även samma dubbelkopplade SST-låda som Evolution.

Både Sportback och Ralliart har designats enligt samma formspråk som Lancer SportSedan och Lancer Evolution. Det ser man på bla den jaktplans inspirerande grillen.

Efter premiären i Paris finns Lancer familjen som:
-Sedan
-Sportback
-Ralliart
-Evolution
 
Under 2009 kommer Mitsubishi med en helt nyutvecklad dieselmotor (utvecklad av Mitsubishi Heavy Industries), som även den kommer att visas i Paris. Den är utvecklad enligt den senaste miljöteknologin.