Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi Lancer fick 5 stjärnor i Euro NCAP

Pressmeddelande   •   Feb 20, 2009 14:08 CET

Mitsubishi Lancer fick 5 stjärnor i Euro NCAP, vilket betyder toppbetyg gällande säkerhet. Totalt var det fyra bilar som fick toppbetyg och samtliga är japanska märken.

Betygsättet är nyligen omgjort vilket innebär att det krävs mer än tidigare för att få 5 stjärnor.

Säkerhet
Lancer är väl utrustad gällande säkerhet med ASTC (stabilitetskontroll och anti spinn), ABS med EBD (ett låsningsfritt bromssystem som fördelar bromskraften mellan fram och bakhjul för att ge kortast möjliga bromssträcka).
Som komplement till säkerhetsbältena med bältesträckare finns främre krockkuddar, främre sidokrockkuddar och krockgardiner som skyddar även i baksätet. Dessutom finns en knäkrockkudde framför föraren.

Bilen har även panikbromsassistans vilket innebär att systemet känner av om föraren trampar till häftigt på bromspedalen och ökar bromstrycket för att bromssträckan ska bli så kort som möjligt. Bilens främre stötfångare och huv har konstruerats och utformats för att minimera skador på en fotgängare vid påkörning.

Lancer Sportback har dessutom panikbromsvarning för att uppmärksamma bakomvarande fordon vid häftiga inbromsningar/panikbromsning i hastigheter över 55 km/tim. Sker en kraftig inbromsning så aktiveras varningsblinkers och blinkar med dubbel frekvens.


För mer information: www.euroncap.com/tests/mitsubishi/lancer

Mitsubishi Motors distribueras i Sverige av SC Auto Sweden AB som ägs av det japanska handelsföretaget Sumitomo Corporation. SC Auto Sweden AB har sitt kontor i Sollentuna utanför Stockholm med cirka 40 anställda. Från norr till söder finns ca 50 återförsäljare och 100 serviceverkstäder.

För mer information, kontakta:
Lotta Thulin, PR/Information Mitsubishi Motors / SC Auto Sweden AB
Tel 08-474 54 51 Mobil 0705-806 806 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

Anders Erngren, Produktchef Mitsubishi Motors / SC Auto Sweden AB
Tel 08-474 54 42 Mobil 070-265 86 42 eller anders.erngren@mitsubishimotors.se
www.mitsubishimotors.se