Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi i topp bland Sveriges generalagenter

Pressmeddelande   •   Sep 09, 2011 13:05 CEST

Mitsubishi klättrar ordentligt på MRF:s lista över Sveriges bästa generalagenter 2011, och går från en åttonde plats förra året, till en andraplats i år. Det är resultatet av ett långsiktigt förändrings­arbete, som startades för fyra år sedan och som aktivt drivs till­sammans med Mitsubishis återförsäljare.

Undersökningen, som presenteras i dag, genomförs varje år av Motorbranschens Riksförbunds (MRF) och är en omfattande enkät om relationerna mellan generalagenter och återförsäljare i Sverige.

– Mitsubishis ökade förståelse för oss återförsäljare har lett till ett starkt och kreativt samarbete, som bygger på ett ömsesidigt förtroende. Det har bland annat lett till att vi har infört Sveriges längsta bilgaranti på åtta år, något som både vi återförsäljare och bilköparna uppskattar, säger Tommy Johansson, ordförande för Mitsubishis återförsäljarförening.

Konkret arbetar Mitsubishi varje år med att först analysera undersökningen. Sedan förs diskussioner med återförsäljarna om vilka områden som bör prioriteras. Slutligen sätter Mitsubishi in ett åtgärdsprogram för att förbättra sin service i relation till återförsäljarnas önskemål. Det har resulterat i att Mitsubishi har klättrat ända upp till plats två, från en 23:e plats för fyra år sedan.

– Bakom vårt kliv upp till andraplats på listan över Sveriges bästa generalagenter ligger ett målmedvetet arbete där vi hela tiden jobbar med att bli ännu bättre genom att föra en tät dialog med återförsäljarna. Vi är så klart mer än nöjda med årets placering. Men vi kommer inte att ge oss förrän vi toppar listan, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi Motors i Sverige.

– Det fördjupade samarbetet och de stärkta relationerna med återförsäljarna har också gjort att vår försäljning har ökat och vi tar marknadsandelar, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi Motors i Sverige.

Fakta om MRF:s undersökning
I år är det sextonde gången som MRF genomför den omfattande generalagentsenkäten bland sina märkesåterförsäljande medlemmar. Undersökningen mäter återförsäljarnas åsikter om hur generalagenterna sköter bland annat försäljning/marknadsföring, servicemarknad och affärsvillkor. Undersökningen genomfördes av Sifo på uppdrag av MRF.

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via SC Auto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. SC Auto Sweden AB har 31 anställda och ett nätverk av 70 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Lotta Thulin, PR/Information, Mitsubishi Motors Sverige
08-474 54 51, 070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument