Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi expanderar i Stockholm

Pressmeddelande   •   Sep 26, 2011 07:30 CEST

Mitsubishi förstärker återförsäljarnätet genom att utöka samarbetet med Svenska Bil. Eftersom försäljningen gått över förväntan i deras anläggning söder om Stockholm börjar Svenska Bil nu även sälja Mitsubishi i sin anläggning i Akalla, norr om Stockholm. Premiären äger rum på lördag den första oktober. Därmed har Mitsubishi nu totalt fem återförsäljare i Stockholms­regionen.

– Vi utökar vår satsning på Mitsubishi genom att öppna en av Sveriges största och modernaste Mitsubishi-utställningar i Akalla, strax norr om Stockholm. Det breda modellprogrammet, med både privat- och tjänstebilar, kompletterar vårt sortiment och Mitsubishis ledande position på elbilsmarknaden är en stor fördel i dagens hårda konkurrens. Vi fördjupar samarbetet med Mitsubishi tack vare ökade marknadsandelar och ett stort intresse för deras bilar. Något som vi också har varit med och bidragit till sedan samarbetet inleddes för två år sedan i vår anläggning i Smista, söder om Stockholm, säger Magnus Roslund, Försäljningschef för Mitsubishi på Svenska Bil.

På lördag den första oktober öppnar Svenska Bil i Akalla portarna för alla Mitsubishi-spekulanter. Hela helgen firas med specialerbjudanden på utvalda Mitsubishi-bilar.

– Utvidgningen av vårt återförsäljarnät till Akalla är ytterligare ett steg i vår expansion i norra Storstockholm. Tillsammans med Svenska Bil ska Mitsubishi ta ytterligare marknadsandelar i Stockholm, säger Martin Åhrbom, Chef för Återförsäljarutveckling på Mitsubishi Motors Sverige.

Mitsubishi har sedan tidigare fyra andra återförsäljare i Stockholm: Mitsubishi Center Stockholm i Vällingby, Dahlbacka Bil i Saltsjö-Boo, Länna Bilcenter i Skogås och Svenska Bil i Smista.

Fakta om Svenska Bil
Svenska Bil ägs av finländska företaget Metro Auto Oy. Genom ett brett urval av bilmodeller och heltäckande servicelösningar tillgodoser Svenska Bil människors och verksamheters bilbehov. Inom Svenska Bil arbetar över 350 personer.

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via SC Auto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. SC Auto Sweden AB har 31 anställda och ett nätverk av 70 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Magnus Roslund, Försäljningschef för Mitsubishi hos Svenska Bil
08-505 691 31 magnus.roslund@svenskabil.se

Martin Åhrbom, Chef Återförsäljarutveckling, Mitsubishi Motors Sverige
08-474 54 45 martin.ahrbom@mitsubishimotors.se

Lotta Thulin, PR/Information, Mitsubishi Motors Sverige
08-474 54 51, 070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument