Följ Mitsubishi Motors Sverige

Mitsubishi Eclipse Cross - Två fordon utrustade för statspolisen (Arma dei Carabinieri)

Pressmeddelande   •   Dec 17, 2018 14:52 CET

Mitsubishi Eclipse Cross - Carabinieri

Fängslande design, den senaste generationens teknik, massor av karaktär och framför allt, säkerhet. Dessa är de viktigaste elementen som har karakteriserat Mitsubishi Eclipse Cross från lanseringen, den senaste SUV:en från det japanska företaget.

Idag bär Mitsubishi Eclipse Cross i samarbete med den italienska statspolisen (Arma dei Carabinieri) ett nytt och prestigefyllt plagg: Arma dei Carabinieris.
Två Mitsubishi Eclipse Cross-fordon, speciellt utrustade för att utföra den institutionella räddningstjänsten i hela landet, är nu tillgängliga för Arma dei Carabinieri.

Mitsubishi och Arma dei Carabinieri har valt Eclipse Cross för dess höga prestanda för den 1,5 bensin drivna turbo motorn och den stora säkerheten som S-AWC (Super All Wheel Control) garanterar vid alla körförhållanden och terräng.
Bilarna som levereras till General Command i Rom, kommer ursprungligen vara baserade i Carabinieri-kommandon i Rom och Milano, både för speciella uppgifter - såsom organ- och blodtransport - och för institutionella operativa behov som skydd av territoriet.
Mitsubishi är hedrade att stödja Arma dei Carabinieri i dessa aktiviteter som har betydande för social och humanitär betydelse.

Samarbetet mellan Mitsubishi och Arma dei Carabinieri följer andra viktiga framgångar: Mitsubishi har tidigare levererat modeller av den ikoniska terrängfordon Pajero, speciellt utrustade och armerade, för användning i högriskområden. Vägfordon som har använts i viktiga och komplexa operationer som Afghanistan och Irak, visar alltid sin otroliga tillförlitlighet.

"Vi är stolta över att fortsätta vårt samarbete med Arma dei Carabinieri" - förklarar Luca Ronconi, VD för Mitsubishi Motors Automobili Italia - som började för många år sedan med den första specialutrustade Pajero som vi levererade, utnyttjas överallt, även i högriskzoner utomlands . Vårt partnerskap fortsatte 2014, då Arma visade sitt behov av ny rörlighet och valde vår elbil i-MiEV för att möta den svåra utmaningen av hållbar och miljövänlig rörlighet på bästa möjliga sätt. Mitsubishi Motors Automobili Italia är redo att möta utmaningar och framtida scenarier som börjar med denna nya möjlighet att tillgodose Arma dei Carabinieris växande operativa behov.

__________________________________________________________________
Fakta om Mitsubishi Motors
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB.
Företagets svenska huvudkontor ligger i Upplands Väsby utanför Stockholm.
MMC Bilar Sverige AB har ett nätverk av ca 70 återförsäljare och
85 serviceverkstäder runt om i Sverige.
Mer information finns på www.mitsubishimotors.se

För mer information, kontakta: Lotta Thulin, PR och Marknadschef,
Mitsubishi Motors Sverige 070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument