Följ Mitsubishi Motors Sverige

Lyckad rallysatsning för Mitsubishi – Richard Göransson tvåa i standardklassen

Pressmeddelande   •   Feb 15, 2011 09:05 CET

Banracingföraren Richard Göransson blev överraskande tvåa i Svenska rallyts VM-klass för standardbilar, Grupp N, i sin Mitsubishi Lancer Evolution X. Det var den fyrfaldige STCC-mästarens första VM-rallytävling.

I den otrimmade klassen för fyrhjuls­drivna bilar i Rally-SM lyckades Jimmy Joge ta andra platsen och Jocke Nyman ta tredje platsen i deras Mitsubishi Lancer Evolution X. 

– Det här har varit ett riktigt äventyr och en av mina bästa bilupplevelser. Mitt mål inför det här var en topp-5 placering och framför allt målgång. Nu är vi VM-tvåa! Helt underbart att bjuda tillbaka till alla som varit med och gjort den här vinterrallysatsningen möjlig och ett stort tack till Eljas Motorsport med personal, sammanfattar en mycket glad Richard Göransson.

Richard Göransson körde sin Mitsubishi Lancer Evolution X tillsammans med kartläsaren Anders Fredriksson. Förutom andraplatsen i grupp N, lyckades de ta två sträcksegrar under de tre dagarna. Göransson slutade totalt på en 17:e plats i hela WRC-tävlingen.

– Joges andraplats i SM och Göranssons andraplats i VM är bättre än vad vi hade hoppats på och vi är mer en nöjda med vår satsning på Svenska rallyt i år. Deras höga placeringar i resultatlistorna visar också att våra standardbilar klarar de tuffa svenska förhållandena och konkurrensen från specialbyggda rallybilar, säger Niclas Larsered, marknadschef för Mitsubishi i Sverige.

Slutställning, Rally-VM, Grupp N
1) M. Semerad, Tjeckien, Mitsubishi Lancer Evo IX, 3:46:59.8
2) R. Göransson, Sverige, Mitsubishi Lancer Evo X, 3:50:36.5
3) Y. Protasov, Ukraina, Mitsubishi Lancer Evo X, 3:52:17.1

Slutställning, Rally-SM, otrimmat 4WD
1) Pontus Tidemans, SMK Eda, Ford Fiesta S2000, 1.20.41,1
2) Jimmy Joge, SMK Motala, Mitsubishi Lancer Evo X, + 1.54,2
3) Joakim Nyman, Jämtlands MK, Mitsubishi Lancer Evo X, + 2.01,2 

Sveriges längsta bilgaranti
Sedan årsskiftet har Mitsubishi infört åtta års garanti på alla personbilar som säljs i Sverige. Det är Sveriges längsta garanti vid köp av en ny bil. För bilköparna innebär det fler bekymmersfria mil, ett tryggare köp och bättre andrahandsvärde. Garantin följer bilen i åtta år och gäller upp till 15 000 mil för alla Mitsubishis personbilar, förutom de som används i yrkestrafik. 

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via SC Auto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. SC Auto Sweden AB har 31 anställda och ett nätverk av 70 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Niclas Larsered, marknadschef, Mitsubishi Motors Sverige
08-474 54 44, 070-624 54 11 eller niclas.larsered@mitsubishimotors.se
Anders Erngren, PR/Information, Mitsubishi Motors Sverige
08-474 54 42, 070-265 86 42 eller anders.erngren@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument