Följ Mitsubishi Motors Sverige

Jennie-Lee Hermansson redo för start i Svenska Rallyt

Pressmeddelande   •   Feb 05, 2007 10:17 CET

Efter över två års uppehåll från tävlingsbanorna är Jennie-Lee Hermansson mer laddad än någonsin inför Svenska Rallyt. Bilen, en helt ny Mitsubishi Lancer Evolution IX, är klar och i topptrim efter många timmars arbete. Äntligen har det också kommit snö och is så att Jennie-Lee har fått möjlighet att börja träna med sin tävlingsbil på rätt underlag. Nu följer ett år med satsningar både i Sverige och utomlands.

Bilen känns bra och teamet arbetar många timmar om dygnet för att allt ska vara så perfekt som möjligt inför premiärstarten. Ytterligare träning står också på agendan.
— Det känns bra att vi nu fått ordning på bilen med stötdämpare, höjder och annat. Det har blivit många timmar med min mentor Kenneth Eriksson och min mekaniker Mathias Johansson för att få allt på plats. Jag är så glad att jag har ett team som ställer upp dag som natt för att allt ska funka så bra som möjligt. Nu är det bara för chauffören att få upp farten! säger Jennie-Lee med ett leende.

Vinterns sena ankomst har inneburit att det varit svårt att träna för de flesta inom rallysporten. För Jennie-Lee har det inte varit lättare eftersom inte heller västra Dalarna haft särskilt mycket snö och alldeles för varmt för att få isiga vägar.
— Det har tyvärr inte blivit mycket träning. Vi har mest jobbat för att få bilen färdig, men jag kommer att försöka att få träning även under de dagar som är kvar innan start.

Efter två års frånvaro från tävlingsbanorna får man kanske ha lagom ambitioner, i synnerhet som konkurrensen är stenhård och många välmeriterade förare står på startlistan. Samtidigt satsar givetvis Jennie-Lee som alltid för fullt.
— Min ambition är att ta mig runt tävlingen och få alla milen i kroppen, att få ett bra samarbete med min nya co-driver och att jobba upp farten inför SM.

Erfarna Marko Kangas har tagit över platsen i högerstolen och kommer att vara co-driver åt Jennie-Lee.
— För en förare som jag, som inte kört så mycket, är en erfaren co-driver guld värd när det gäller att utvecklas så snabbt som möjligt. Jag tror och hoppas det ska bli riktigt bra!

Under resten av året kommer Jennie-Lee att satsa på tävlingar både i Sverige och internationellt. Första prioriteringen är SM.
— Jag kommer även att jobba på att köra internationella tävlingar. Rally GB i England och Neste Rally Finland vore kul, men även att köra i Sydeuropa. Jag får också mycket uppmärksamhet från Tjeckien och Tyskland, så det vore skoj att köra någon tävling även där.

Nu återstår bara några dagar. Bilen är i topptrim. Föraren också. Vintern har kommit och borde hålla för ett riktigt vinterrally i de Värmländska skogarna.
— Jag försöker att hålla nerverna i styr. Jag har inte tävlat på två år så det blir ingen enkel match. Tyvärr är det ganska stressigt med allt som ska ordnas nu inför rallyt, så jag får ladda på allvar från och med tisdag när träningen börjar. Då struntar jag i telefonen och kontoret.

För mer information, kontakta:

Jennie-Lee Hermansson
Mobil: 070-374 74 49

Mathias Johansson, chefmekaniker åt Jennie-Lee
Mobil: 070-66 03 622