Följ Mitsubishi Motors Sverige

Göteborgs Stad intresserade av elbilar

Pressmeddelande   •   Maj 27, 2009 14:13 CEST

Göteborgs Stad har som första kommun arrangerat en provkörning av Mitsubishis nya elbil i MiEV. Bilen har redan börjat tillverkas och försäljningen startar om några veckor i Japan. Till Sverige kommer den under hösten 2010.

- Rent spontant verkar Mitsubishis nya elbil vara ett mycket intressant alternativ så här i starten av en ny teknisk era. Den nya tekniken kommer att medföra stora positiva effekter för samhället, säger Ove Eriksson, Affärsområdeschef på Gatubolaget i Göteborg.

Det första exemplaret av i MiEV befinner sig sedan någon månad på svensk mark. Bilen är sedan dess ute på en Sverigeturné och visas upp för politiker, statliga och kommunala organisationer samt journalister fram till slutet av juli.

- Göteborg har under många år arbetat framgångsrikt med miljöfordon och infrastruktur kring detta. Elfordon är ju en naturlig utveckling av detta som vi naturligtvis är positiva till. Energieffektiva, eldrivna fordon som inte tummar på kvalitet och säkerhet kommer sannolikt att vara en självklar del av kommuners trafikarbete under kommande år, säger Fredrik Högberg projektledare för Miljöfordon i Göteborg.

i MiEV blir den första fyrsitsiga el-bilen som serietillverkas i större skala. Den drivs enbart av el genom lithium-jonbatterier. Bilen är nästan ljudlös och kan köras upp till cirka 14mil på en laddning. Toppfart är 130 kilometer i timmen.

- Kommuner och myndigheter kommer att spela en viktig roll i arbetet med elfordon och det gäller att vi definierar vår roll tydligt så att övriga aktörer som fordonstillverkare och energibolag vet hur spelplanen ser ut. Det är ju verkligen intressant att se tillverkningssidan presentera kommande fordon, och den naturliga följden är ju att även andra aktörer hittar sina roller och presenterar sina lösningar, säger Ove Eriksson.

Fakta om Mitsubishi

Mitsubishi Motors säljs i Sverige via SCAuto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. SCAuto Sweden AB har 25anställda och ett nätverk av 50 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:

Lotta Thulin, PR/Information, Mitsubishi Motors/SC Auto Sweden AB
08-474 54 51, 0705-806806 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

Anders Erngren, produktchef, Mitsubishi Motors/SC Auto Sweden AB
08-474 54 42, 070-265 86 42 eller anders.erngren@mitsubishimotors.se