Följ Mitsubishi Motors Sverige

Första elbilen kommer till Dalarna

Pressmeddelande   •   Feb 10, 2011 14:00 CET

I dag kommer den första elbilen till Falun. Det är Falu Energi & Vatten som blir först i Dalarna och en av de första ägarna i Sverige till Mitsubishis nya elbil, i-MiEV. Bilen överlämnas i dag till de förväntansfulla ägarna på Falu Energi & Vatten.

Mitsubishis elbil, i‑MiEV, är den första fyrsitsiga elbilen som serietillverkas i större skala.

Just nu rullar de första europeiska elbilarna av de japanska fraktfartygen runt om i Europa. Sverige är ett av de första länderna dit elbilarna kommer och har tilldelats 50 bilar ur den första produktionen. Intresset har varit störst bland de mest miljömedvetna organisationerna i Sverige.

– Vi valde Mitsubishis i-MiEV för att vi vill vara med i starten av en ny teknisk era och prova för­delarna med att köra en riktig elbil. Genom att växla över till gröna alternativ vill vi bidra till att på sikt skapa ett långsiktigt hållbart samhälle, säger Bengt Gustafsson, vd på Falu Energi & Vatten.

Trots att bilen ser liten ut, är den relativt rymlig på insidan och fyra personer ryms utan problem. Den upplevs också som både smidig och lättkörd. Ur säkerhetssynpunkt finns det mesta, som krockkuddar, sidokrocksgardin och antissladdsystem. Bilen kan enkelt laddas upp från ett vanligt eluttag.

En glimt av framtiden
– Många kommer nog att bli förvånade över att bilen inte låter någonting, utan är helt tyst, även vid full gas. Genom lanseringen av elbilar i Sverige visar vi att vi i ligger i framkant inom utvecklingen av framtidens bilteknik. I‑MiEV är den första elbilen från Mitsubishi, men inom några år kommer alla våra bilar finnas i hybrid- eller elbilsversioner, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi i Sverige.

Fakta om i-MiEV
I-MiEV är den första fyrsitsiga elbilen som serietillverkas i större skala. Den drivs enbart av el genom lithium-jonbatterier. Bilen är nästan ljudlös och kan köras upp till cirka 15 mil på en laddning. Elmotorn har 67 hästkrafter och bilens toppfart är 130 kilometer i timmen.

Sveriges längsta bilgaranti
I-MiEV omfattas av Mitsubishis nya ”8 års Mitsubishi Motors Garanti”, som är Sveriges längsta garanti vid köp av en ny bil. Garantin följer bilen i åtta år eller upp till 15 000 mil och gäller för alla Mitsubishis personbilar, förutom de som används i yrkestrafik.

– Vår nya åttaåriga bilgaranti gör det naturligtvis förmånligare att välja Mitsubishi. Rent konkret innebär den ökad trygghet, ett mer krångelfritt ägande och ett bättre andrahandsvärde, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi i Sverige.

Fakta om Falu Energi & Vatten
Falu Energi & Vatten AB är ett bolag som ligger i framkant när det gäller att arbeta med klimat- och energifrågor och framtidens infrastruktur. Med våra verksamheter elnät, fjärrvärme & fjärrkyla, kraftproduktion, stadsnät, avfall samt vatten & avlopp är vi en viktig del av infrastrukturen i Falu kommun. Vi är cirka 160 anställda och omsätter cirka 600 miljoner kronor och är ett av Falu kommuns helägda dotterbolag. Mer information finner du under www.fev.se

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via SC Auto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. SC Auto Sweden AB har 31 anställda och ett nätverk av 67 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

 För mer information, kontakta gärna:
Anders Erngren, PR/Information, Mitsubishi Motors Sverige, 08-474 54 42, 070-265 86 42 eller anders.erngren@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument