Följ Mitsubishi Motors Sverige

Flera världsnyheter hos Mitsubishi på Paris Motor Show

Pressmeddelande   •   Sep 24, 2008 13:24 CEST

I början av oktober slår Paris Motor Show upp dörrarna där Mitsubishi har flera världspremiärer och nyheter att visa upp.

Världspremiär för Lancer Sportback
Lancer familjen växer och för första gången visas Lancer Sportback upp som är en sportig 5-dörrars halvkombi och kommer att finnas i motoralternativen 1,8 l bensinmotor samt 2,0 l dieselmotor. Den har Sverigepremiär i mitten av oktober och förväntas bli en storsäljare i Sverige och Europa.

Europapremiär för Lancer Ralliart
Lancer familjen får dessutom tillökning av den sportiga Lancer Ralliart som även den visas i Paris. Lancer Ralliart kommer till Sverige och Europa under första delen av 2009. Den placerar sig mellan Lancer Sportback och Evolution med sina 240 hk och 2,0 l turbomotor med 4-hjulsdrift. Motorn är helt i aluminium, precis som Evolution, och den har även samma dubbelkopplade SST-låda som Evolution. Visas som både Sedan och Sportback.

Världspremiär för Racing Lancer
Mitsubishi har vunnit totalt 13 st Dakar Rally tävlingar, varav samtliga de senaste sju tävlingarna. Nu siktar man på ytterligare en seger, denna gång i helt nya Racing Lancer 3.0 V6 turbo diesel motor.
Mitsubishi Motors Corporation och motorenheten Repsol Mitsubishi Ralliart team har tillsammans med samarbetspartnerna Repsol, Valeo och BFGoodrich utvecklat Racing Lancer som kommer att avtäckas i Paris. 2009 års Dakar Rally kommer att gå i Sydamerika i januari.

Mitsubishi lanserar el-bil  -  i MiEV
Mitsubishi kommer att lansera en el-bil, i MiEV som är en mindre modell som drivs av Lithium-jon batterier. Försäljningspremiär blir i Japan under 2009.Under 2010 blir det dags för Sverige och Europa att lansera bilen.

Mitsubishi kommer även att ha ytterligare en världspremiär i Paris. Vad det är för bil, avslöjas först i Paris, men en bild finns bifogad.