Följ Mitsubishi Motors Sverige

Europapremiär för Mitsubishis elbil – i-MiEV

Pressmeddelande   •   Sep 28, 2010 09:32 CEST

På bilsalongen i Paris, som börjar nu på lördag, visar Mitsubishi för första gången Europaversionen av i-MiEV – den första fyrsitsiga elbilen som serietillverkas i större skala. De första 50 bilarna, som tilldelats Sverige, är redan sålda och le­vereras i januari 2011. Nu pågår försälj­ningen av nästa omgång, som levereras i februari/mars 2011. Som mest kan Sverige få tillgång till 800 bilar under nästa år.

Parissalongen pågår från lördag den 2 oktober fram till söndag den 17 okto­ber. Pressdagar är den 30 september och den 1 oktober.

Bland de första köparna, som får sina elbilar redan i januari, ingår Växjö Energi, Falu Energi, Malmö kommun, Länsförsäkringar Kronoberg, Affärsverken Karlskrona, Kalmar Energi, rederiet Wallenius och bostadsbolaget Mimer. Nu pågår förhandlingar med flera miljömedvetna svenska företag, några av Sveriges större kommuner och energibolag kring de elbilar som kommer till Sverige i februari/mars.

– Tack vare miljöbilsintresset och det stora intresset för vår elbil, tror vi att många kommuner och statliga organisationer kommer att köpa eller leasa vår nya elbil, i-MiEV. Men vi märker också ett ökat intresse från privata företag, som vill profilera sig på ett miljövänligt sätt. De första bilarna kommer till Sverige om några månader och är slutsålda, men vi har fortfarande några bilar kvar för leverans i februari/mars, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi Motors i Sverige.

Hall 3 på Paris Expo
Mitsubishis monter ligger i mitten av hall 3, rad C, monter 321 på Paris Expo i Porte de Versailles i Paris.
i-MiEV introduceras samtidigt i 14 euro­peiska länder med start i december 2010.

Egna batterier
För att sänka tillverkningskostnaderna, säkra framtida leveranser av batterier och därmed priset på bilarna, bygger Mitsubishi, i samarbete med moderbolaget, Mitsubishi Corporation och batteritillverkaren GS Yuasa, ytterligare en ny batterifabrik. Tillsammans med de tre tidigare fabrikerna kan batterier för motsvarande 67 800 i-MiEV-bilar tillverkas per år redan från början av 2012.

Fakta om i-MiEV
i-MiEV är den första fyrsitsiga elbilen som serietillverkas i större skala. Den drivs enbart av el genom lithium-jonbatterier. Bilen är nästan ljudlös och kan köras cirka 10 mil på en laddning. Toppfart är 130 kilometer i timmen. i-MiEV började säljas i Japan under förra sommaren och kommer till Sverige i början av 2011. i-MiEV kostar 379 000 kronor i Sverige.

Mer information om i-MiEV finns på: http://www.mitsubishimotors.se/sweden/world/environment/tab.aspx#/environmentimiev

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors säljs i Sverige via SC Auto Sweden AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. SC Auto Sweden AB har 29 anställda och ett nätverk av 70 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Thomas Holm, VD, Mitsubishi Motors Sverige/SC Auto Sweden AB, 070-348 16 10
Anders Erngren, PR/Information, Mitsubishi Motors Sverige/SC Auto Sweden AB
08-474 54 42, 070-265 86 42 eller anders.erngren@mitsubish

Bifogade filer

PDF-dokument