Följ Mitsubishi Motors Sverige

Eclipse Cross vinner utmärkelsen Årets Bil 2019 i Japan

Pressmeddelande   •   Nov 15, 2018 22:09 CET

Mitsubishi Eclipse Cross - Årets bil i Japan

Mitsubishi Motors Corporation berättar att Mitsubishi Eclipse Cross, crossover SUV har utsetts till Årets Bil 2019 av Automotive Researchers’ & Journalists’ Conference i Japan (RJC). Beslutet togs den 13 november.

Motiveringen från urvalskommittén löd:

”Eclipse Cross är inte bara en elegant förening mellan en vass kupéliknande modell och en kompakt suv. Mitsubishis unika Super All-Wheel Control (S-AWC) ger dessutom bilen optimal prestanda på dåliga vägar, samtidigt som bilen är välbalanserad. De sportiga köregenskaperna beror mycket på den nyutvecklade turbomatade bensinmotorn på 1.5 liter, med direktinsprutning, som är kopplad till en CVT-låda med åtta programmerade steg.”Detta är första gången som en modell från Mitsubishi Motors har fått utmärkelsen RJC Årets Bil sedan 2007 då Mitsubishi stod som segrare.

För Mitsubishi Motors Corporation är det ”… en stor ära att vinna utmärkelsen RJC Årets Bil 2019. Mitsubishi Motors sätter alltid kunderna i främsta rummet, helt i linje med vår grundläggande filosofi: Skapa ett samhälle som sjuder av liv genom att ta tillvara trafiksektorns potential.”

Sammanfattning av RJC Årets Bil 2019

Urvalet till den 28e upplagan av RJC Årets Bil begränsades till japanska modeller lanserade på den inhemska marknaden mellan den 1 november 2017 och den 31 oktober 2018. Urvalskommittén började, den 1 november, med att välja ut de ”sex bästa bilmodellerna”, innan man slutligen, den 13 november, utsåg vinnaren av RJC Årets Bil 2019.

__________________________________________________________________

Fakta om Mitsubishi Motors
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB.
Företagets svenska huvudkontor ligger i Upplands Väsby utanför Stockholm.
MMC Bilar Sverige AB har ett nätverk av ca 70 återförsäljare och
85 serviceverkstäder runt om i Sverige.
Mer information finns på www.mitsubishimotors.se

För mer information, kontakta: Lotta Thulin, PR och Marknadschef,
Mitsubishi Motors Sverige 070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument