Följ Mitsubishi Motors Sverige

Det våras för Outlander

Pressmeddelande   •   Mar 06, 2012 08:00 CET

På den 82:a upplagan av Genèves bilsalong visar Mitsubishi för första gången upp nya Outlander.
I grunden en helt ny crossover med mjukare former, större lastutrymmen och lägre utsläpp. Introduktionen av nya Outlander är också starten för ett nytt designspråk, som gradvis kommer att införas i Mitsubishis modellprogram. Den nya Outlandern planeras komma till Sverige direkt
efter sommaren.

– Nya Outlander är en av de större nyheterna på vårens bilsalong i Genève. Den nya crossovern har fått lite rundare och elegantare former samtidigt som den fortfarande är väldigt funktionell. Bilen är också full av nya tekniska lösningar. Laddhybridversionen, som kommer i början av nästa år, blir den första fyrhjulsdrivna laddhybriden som serietillverkas, säger Thomas Holm, vd för Mitsubishi Motors i Sverige.

Invändigt har nya Outlander utrustats med en ny ergonomisk multifunktionsratt och en nydesignad instrumentpanel. Även komforten är utvecklad och bilen kan utrustas med sju riktiga säten. De fem bakre sittplatserna kan enkelt fällas ned i golvet för en plan lastyta, som är 1,69 meter lång, vilket är 33 centimeter längre än på föregående modell.

Nya system för ökad säkerhet
Säkerhetsmässigt är nya Outlander utrustad med ett nytt kollisionsvarningssystem (Forward Collision Mitigation System), ett varningssystem för filbyte (Lane Departure Warning System) och en aktiv farthållare, som håller avståndet till framförvarande bilar, även vid mycket låga hastigheter (Active Cruise Control).

Lägre utsläpp med start/stopp-teknik
Outlander är också utrustad med ett nyutvecklat automatiskt start- och stopp-system (Automatic Stop & Go System), som slår av motorn vid tillfälliga stopp samt ett nytt system med olika körprogram för miljövänligare bilkörning (Eco-friendly Driving System).

Förutom det automatiska start- och stopp-systemet bidrar viktreduktion och optimering av karossen till ett lägre koldioxidutsläpp på över 20 procent. Det innebär att den manuellt växlade dieselmotorn släpper ut mindre än130 gramkoldioxid per kilometer. Outlander finns till en början med två motoralternativ, en bensinmotor på2,0 literoch en dieselmotor på2,2 liter.

Laddhybrid 2013
I början av 2013 kommer Outlander även som laddhybrid. Det blir den första serietillverkade laddhybriden med permanent fyrhjulsdrift. Bilen har två elmotorer, en som driver framhjulen och en som driver bakhjulen samt en bensinmotor som också driver framhjulen.

Räckvidden, om bilen körs kombinerat med el och bensin blir 80 mil och målet är att bilen kommer att ha ett koldioxidutsläpp på mindre än 50 gram per kilometer. Om bilen körs endast på el blir räckvidden cirka 50 kilometer.

Preliminära mått för Outlander
Längd 4 655 mm
Bredd 1 800 mm
Höjd 1 680 mm
Axelavstånd 2 670 mm

Preliminära motor-specifikationer för Outlander
2,0 liter, bensin 2WD eller 4WD
CO2-utsläpp g/km: Mindre än 150
Maxeffekt, hk (kW)/varv/min: 150 (110)/6000
Max vridmoment, Nm varv/min 195/4100-4200

2,2 liter, diesel, 2WD eller 4WD, manuell
CO2-utsläpp g/km Mindre än 130
Maxeffekt, hk (kW)/varv/min: 150 (110) /3500
Max vridmoment, Nm varv/min: 380/1750-3500* 
* Motsvarande siffror för automat: 360/1500-2750

Bilsalongen i Genève öppnar på tisdag den 6 mars och pågår fram till den 18 mars. Pressdagar är den 6 och 7 mars. Mitsubishis presskonferens äger rum klockan 10:45-11:00, onsdag den 6 mars i hall 1, monter 1223.

Modeller som visas i Genéve
Nya Outlander
i-MiEV
L200
Pajero
Lancer Evolution -  visas from 7 mars
ASX
Colt
Lancer Sportback - visas from 7 mars
Outlander -  visas from 7 mars

Sveriges längsta bilgaranti
Mitsubishi har åtta års garanti på alla personbilar som säljs i Sverige. Det är Sveriges längsta garanti vid köp av en ny bil och ger bilköparna fler bekymmersfria mil, ett tryggare köp och bättre andrahandsvärde. Garantin följer bilen i åtta år eller upp till 15 000 mil och gäller för alla Mitsubishis personbilar. (Gäller inte Lancer Evolution.)

Fakta om Mitsubishi
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 31 anställda och ett nätverk av 73 återförsäljare och 110 serviceverkstäder runt om i Sverige.

För mer information, kontakta gärna:
Lotta Thulin, PR- och informationsansvarig, Mitsubishi Motors
070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

För bilder:
http://www.mitsubishi-motors-at-2012-geneva-motor-show.com/

Bifogade filer

PDF-dokument