Följ Mitsubishi Motors Sverige

Astrid Lindgrens Barnsjukhus kör elbil

Pressmeddelande   •   Aug 31, 2012 07:00 CEST

Astrid Lindgrens Barnsjukhus vid Karolinska universitets-sjukhuset blir först i Stockholms läns landsting med att köra elbil. Bilen ska användas av sjukhusets personal i hemvården för de allra svårast sjuka barnen. Det är första steget både för landstinget och sjukhuset mot ett ökat användande av elbilar.

– Astrid Lindgrens Barnsjukhus har världens bästa avancerade hemsjukvård för barn. Vi kör motsvarande fyra varv runt jorden hem till de som är allra sjukast, bara i Stockholm, varje år. Att byta till elbilar ingår i vår långsiktiga miljöplan, säger Barbro Fridén, divisionschef för Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Mitsubishis elbil i-MiEV avtäcktes och invigdes under en festlig ceremoni vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna på fredagen den 24 augusti.

– Att Astrid Lindgrens Barnsjukhus börjar köra elbil är en viktig pionjärinsats. Ett litet, men betydelsefullt steg för en hållbar framtid. Skiftet till elbilar är en del av vårt arbete för att minska miljöpåverkan inom landstinget, säger Gustav Andersson, miljölandstingsråd i Stockholms läns landsting.

– Karolinska universitetssjukhuset är ett föredöme i miljöarbetet. Att gå över till miljöbilar är ett viktigt initiativ inom vårt miljöprogram. På sikt planerar vi öka andelen elbilar i verksamheten, säger Gustav Eriksson, miljöchef på Karolinska universitetssjukhuset.

Mitsubishis elbil, i-MiEV, är den första fyrsitsiga elbilen som serietillverkas i större skala. Den drivs enbart av el genom lithium-jonbatterier. Bilen är nästan ljudlös och kan köras upp till cirka 15 mil på en laddning. Elmotorn har 67 hästkrafter och bilens toppfart är130 kilometeri timmen.

Sveriges längsta bilgaranti
Mitsubishi har åtta års garanti på alla personbilar som säljs i Sverige. Det är Sveriges längsta garanti vid köp av en ny bil och ger bilköparna fler bekymmersfria mil, ett tryggare köp och bättre andrahandsvärde. Garantin följer bilen i åtta år eller upp till 15 000 mil och gäller för alla Mitsubishis personbilar (förutom Lancer Evolution).

Fakta om Mitsubishi Motors
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 31 anställda och ett nätverk av 79 återförsäljare och 110 serviceverkstäder runt om i Sverige. Mer information finns på www.mitsubishimotors.se och på www.mitsubishibloggen.se

För mer information, kontakta gärna:
Gustav Andersson, miljölandstingsråd, Stockholms läns landsting
070-737 41 36 eller gustav.andersson@politik.sll.se

Gustav Eriksson, miljöchef, Karolinska Universitetssjukhuset
070-003 88 87 eller gustav.eriksson@karolinska.se

Lotta Thulin, PR- och informationsansvarig, Mitsubishi Motors Sverige
070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

Bifogade filer

PDF-dokument