Följ Mitsubishi Motors Sverige

Arvika kommun storsatsar på supermiljöbilar

Pressmeddelande   •   Feb 11, 2015 13:22 CET

Arvika kommun i Värmlands län satsar offensivt på supermiljöbilar. 100 supermiljöbilar är beställda till kommunen, varav närmre 70 av fordonen är Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrider. Arvika visar med sin stora satsning att kommunen månar om miljön och verkligen satsar på ett hållbarare samhälle.

Arvika kommun kommer att använda sina Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrider som glesbygdsbilar avsedd för hemtjänsten utanför tätorten. Dessa fordon kör 170 000 mil per år inom kommunen, vilket med de nya supermiljöbilarna bidrar till en betydligt lägre bränslekostnad än tidigare.

Eijes Bil i Åmål som är Mitsubishis återförsäljare är ansvariga över affären.


Sverige mest sålda supermiljöbil 2014
Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid är den mest sålda supermiljöbilen i Sverige under 2014, med en marknadsandel på närmre 50%. Outlander är världens första elektriskt fyrhjulsdrivna crossover i plug-in hybridutförande. Räckvidden vid enbart eldrift är upp till fem mil och den totala räckvidden är drygt 80 mil om bilen körs kombinerat på el och bensin. Tack vare låga utsläpp på bara 44 gram koldioxid per kilometer klassas bilen som en supermiljöbil.

MMC Bilar Sverige AB är generalagent för Mitsubishi Motors personbilar och lätta lastbilar i Sverige. Mitsubishi är Japans äldsta biltillverkare och firade 90 år 2007. Huvudkontoret med 33 anställda, finns i Sollentuna utanför Stockholm. Cirka 73 återförsäljare och närmare 100 auktoriserade verkstäder finns runt om i landet.

Bifogade filer

PDF-dokument