Följ Mitsubishi Motors Sverige

40 års utveckling av elbilar

Pressmeddelande   •   Nov 07, 2014 11:50 CET

Supermiljöbilen Outlander Plug-in Hybrid är Sveriges mest sålda supermiljöbil med en marknadsandel på över 50%. I Sverige har modellen sålts i över 2000 exemplar under senaste året.

40 års utveckling
Mitsubishi började utveckla och producera eldrivna fordon redan 1966, då uppdraget att bygga eldrivna prototyper och förbättra teknologiska batterilösningar startade.
År 1971 hade man byggt klart tolv eldrivna bilar som baserades på den serietillverkade Minivan-modellen med bly-batterier. Denna första utveckling ligger till grund för dagens elbil i-MiEV och Outlander Plug-in Hybrid.
Resultatet av 40 års omfattande forskning kom 2006, då utvecklingen av i-MiEV startade. Sommaren 2009 lanserades modellen efter mer än 50.000 mils testkörning.

Från Concept–PX MiEV till Outlander Plug-in hybrid 
Modellen Concept-PX MiEV visades första gången under hösten 2009 på Tokyo Motor Show.
I september 2012 var det världspremiär på Paris Motor Show och i december 2012 öppnade Europa sina orderböcker för Outlander Plug-in Hybrid som är världens första elektriskt fyrhjulsdrivna SUV i plug-in hybridutförande.

I Japan introducerades modellen i januari 2013. Sverige var ett av de första länderna i Europa med att lansera bilen, i början av 2014. Förhandsintresset på den svenska marknaden var enormt, och en stor volym förhandsbeställdes av kunder redan under förra året. 

20% eldrivna fordon år 2020
Mitsubishi Motors mål globalt är att år 2020 producera 20% el/laddhybrider.
Det finns en lång tradition av att utveckla nyskapande teknologiska lösningar inom Mitsubishi, och man arbetar ständigt med fortsatt utveckling av nya teknologier när det gäller eldrivna bilar och laddhybrider. Förra året visades framtidens bilar, konceptbilarna Concept XR-PHEV och Concept GC-PHEV.

Mitsubishi Concept GC-PHEV är nästa generations fullstora SUV med plug-in hybrid teknik. Förutom de unika köregenskaperna som en SUV har, är den även utrustad med den senaste och effektivaste miljöprestandan.

Mitsubishi Concept XR-PHEV är en lättvikts-kompakt SUV med plug-in hybrid teknik med en karossliknande sportkupé. Systemet är ett högeffektivt framhjulsdrivet laddhybrids-system.

Trådlös laddning
WiTricitiy Corporation, IHI Corporation har tillsammans med Mitsubishi Motors Corporation kommit överens om ett samarbete med syftet att forska om och utveckla lättanvända system för trådlös laddning av elbilar. Systemet kommer i framtiden att innebära en avsevärd förenkling för användarna.

MiEV House
På Tokyo Motor Show 2009 visade man för första gången ett koncept som innebär ett ”smart hus” som tar hand om energianvändningen genom att samordna elanvändningen mellan huset, hushållsapparater, elbilar och elnät. Samordningen sker bland annat genom att elbilens lagrade energi kan användas som komplement till elanvändning till tex huset.

 
_______________________________________________________________
Åtta års garanti
Mitsubishi har åtta års garanti på alla personbilar som säljs i Sverige. Den långa garantin ger bilköparna fler bekymmersfria mil, ett tryggare köp och bättre andrahandsvärde. Garantin följer bilen i åtta år eller upp till 15 000 mil och gäller för alla Mitsubishis personbilar.

Fakta om Mitsubishi Motors
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 33 anställda och ett nätverk av 73 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige. Mer information finns på www.mitsubishimotors.se
För mer information, kontakta gärna:
Lotta Thulin, PR- och informationsansvarig, Mitsubishi Motors Sverige
070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se eller

MMC Bilar Sverige AB är generalagent för Mitsubishi Motors personbilar och lätta lastbilar i Sverige. Mitsubishi är Japans äldsta biltillverkare och firade 90 år 2007. Huvudkontoret med 32 anställda, finns i Sollentuna utanför Stockholm. Cirka 73 återförsäljare och närmare 100 auktoriserade verkstäder finns runt om i landet.

Bifogade filer

PDF-dokument