Följ Mitsubishi Motors Sverige

3 miljoner Pajero

Pressmeddelande   •   Dec 11, 2014 13:53 CET

Mitsubishi Pajero har sålts i över 3 miljoner exemplar sedan starten 1982 och har blivit en ikon bland terrängbilarna.

År 1936 presenterade Mitsubishi Motors sin första fyrhjulsdrivna bil, PX-33, vilket även var den första japanska fyrhjulsdrivna bilen på marknaden.

1982 lanserades den första generationen Mitsubishi Pajero. Modellen har sedan dess producerats och sålts i över 3 miljoner exemplar världen över, och har kommit att bli en riktig ikon i sitt segment.

Pajero är en stark SUV som tack vare avancerad fyrhjulsdrift är en pålitlig bil att köra med i svår terräng. Förutom en dragvikt på 3500 kg klarar den att köras i 35 graders lutning uppför, i 45 graders lutning i sidled och i 70 centimeter djupt vatten.


Pajero segerrikast i Dakar- rallyt
Pajero med sina 12 segrar i det legendariska Dakar-rallyt är den bil som har vunnit rallyt överlägset flest gånger. Dakar-rallyt är en av världens tuffaste cross country-tävlingar. Pajero har även tagit hem fyra segrar i FIA World Cups för Cross Country Rallies.

Concept GC-PHEV
Konceptmodellen GC-PHEV med Plug-In Hybrid teknik som visades upp under förra året ger en glimt av nästa generations Pajero. Modellen är utrustad med en 3 liters V6 motor med konstant fyrhjulsdrift och en 8-växlad automatlåda. Förutom de unika köregenskaper som en fullstor SUV har med dess terrängegenskaper, är den även utrustad med den senaste och effektivaste miljöprestandan.

_____________________________________________________________________
Åtta års garanti
Mitsubishi har åtta års garanti på alla personbilar som säljs i Sverige. Den långa garantin ger bilköparna fler bekymmersfria mil, ett tryggare köp och bättre andrahandsvärde. Garantin följer bilen i åtta år eller upp till 15 000 mil och gäller för alla Mitsubishis personbilar.

Fakta om Mitsubishi Motors
Mitsubishi Motors personbilar säljs i Sverige via MMC Bilar Sverige AB. Företagets svenska huvudkontor ligger i Sollentuna utanför Stockholm. MMC Bilar Sverige AB har 33 anställda och ett nätverk av 73 återförsäljare och 100 serviceverkstäder runt om i Sverige. Mer information finns på www.mitsubishimotors.se och på www.mitsubishibloggen.se.
För mer information, kontakta gärna:
Lotta Thulin, PR- och informationsansvarig, Mitsubishi Motors Sverige
070-580 68 06 eller lotta.thulin@mitsubishimotors.se

MMC Bilar Sverige AB är generalagent för Mitsubishi Motors personbilar och lätta lastbilar i Sverige. Mitsubishi är Japans äldsta biltillverkare och firade 90 år 2007. Huvudkontoret med 32 anställda, finns i Sollentuna utanför Stockholm. Cirka 73 återförsäljare och närmare 100 auktoriserade verkstäder finns runt om i landet.

Bifogade filer

PDF-dokument